Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

23 april 2016 14:30

Westdorp, J.

Onbekend

SC Amstelwijck-GRC 14 was zaterdag een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust speelde GRC 14 een prima wedstrijd,maar na rust was het zeer matig en kregen zij het nog onnodig moeilijk.en had het zomaar gelijk  kunnen  worden als Dennis MIjdam niet in goede vorm was geweest.

Voor rust leek de wedstrijd al beslist te zijn. Na een klein kwartier viel de 0-1 toen een voorzet van Michael v d Oever door Maarten Lievaart werd doorgekopt voor de voeten van Henri Versteeg die kon intikken. Twee minuten later had het al twee nul moeten worden toen Ricky Vroon Maba lanceerde die Michael v d Oever doel zette,maar zijn schot ging naast.

Maar vijf minuten later was het raak toen bij een vrije trap van Ricky Vroon iedereen onder de bal doorging en Wilco v Oord bij de doellijn stond om de 0-2 binnen te schieten. Aan de andere kant ging een schot van Sadik Sögüt hoog over en stond Dennis Mijdam op de goede plaats om een schot van Ferhat Kemaldar onschadelijk te maken.Een schot van diezelfde Kemaldar werd door Dennis Mijdam uit de linker benedenhoek getikt.

Na een klein half uur was er nog een kans voor Michael v d Oever na een goede aanval over links via Maba en schoot diezelfde v d Over even later net naast. Schoten van Leroy Rubio-Rijsdijk en Kenan Vleesenbeek gingen respectivelijk hoog over en de laatste werd gepakt door Dennis Mijdam. Met nog een minuut of vijf op de klok werd het uiteindelijk toch nog 0-3 toen uit een voorzet van Henri Versteen de bal door Maarten Lievaart op de paal werd geschoten en in de rebound door Michael vd Oever werd binnen geschoten.

Na rust kregen we twee andere ploegen te zien.GRC 14 werd door Amstelwijck onder druk gezet en dit resulteerde  in twee grote kansen voor de Dordtenaren.Het was Rivo Caupin-Bruinhart die eerst twee man passeerde en daarna ook Dennis Mijdam,echter zijn inzet werd door een GRC verdediger van de lijn gehaald.Twee minuten later opnieuw een levensgrote kans voor hem.Ditmaal redde Mijdam met de voet.

In de 52ste minuut leek de wedstrijd dan definitief beslist te zijn toen  Maba een goede voorzet gaf op Michael v dOever die de bal voor de voeten van Maarten Lievaart lag die simpel de 0-4 kon inschieten. Maar Amstelwijck. Maar Amstelwijck wilde zich echter nog niet bij deze stand neerleggen en bleven het doel van GRC bestoken en dit resulteerde in twee doelpunten binnen twee minuten.Eerst stond Rivo Caupin-Bruinhart bij een voorzet van links vogelvrij om de 1-4 binnen te tikken en twee minuten later was het Leroy Rubio-Rijsdijk die een vrije trap onhoudbaar via de onderkank van de lat binnen joeg 2-4.

GRC 14 was het hierna helemaal kwijt en mocht blij zijn dat Dennis Mijdam in een uitstekende vorm verkeerde. Eerst pakte hij een schot van Rik Kramer uitstekend en hield hij vijf minuten later met een fantastische redding Leroy Rubio-Rijsdijk voor open doel van score af.Twee minuten voor tijd opnieuw een goede redding bij een schot van Tonnie Stok. De laatste kansen in blessuretijd waren voor GRC 14.Eerst redde de keeper bij een kans voor Pascal Smits en in de 94ste minuut kon Michael v d Oever alleen op doel af stevenen en weigerde de uitstekend leidende scheidsrechter Westdorp uit Tholen een strafschop te geven.Het werd slechts een corner.

Door deze overwinning blijft GRC 14 nog altijd meedoen voor de derde periode en zal er volgende week opnieuw gewonnen moeten worden thuis tegen Hardinxveld om in de race te blijven.