Groep 1 26

11 november 2017 14:30

Onbekend

GRC 14 via strafschoppen ronde verder in beker

GRC 14 heeft zich met de hakken over de sloot kunnen plaatsen voor de derde ronde van de beker. In een slechte wedstrijd van GRC zijde stond na negentig minuten een 3-3 stand op het bord en moesten strafschoppen worden genomen om tot een winnaar te komen. GRC 14 blameerde zich om in de reguliere speeltijd niet te kunnen winnen van het in de vierde klasse spelend Brakel.

GRC was voor rust de veel betere ploeg tegen een met tien man achter de bal spelend Brakel. Toch was het de thuisclub die verassend op voorsprong kwam. Na tien minuten scoorde spits Jasper Gouda Quuint in een snelle counter de 1-0. Acht minuten later kreeg Wilco v Rossem de kans op de gelijkmaker op aangeven van Michael v d Oever, echter zijn schot ging over. Toch was het diezelfde van Rossem die vier minuten later toch voor de gelijkmaker zorgde uit een schitterende aanval via Mike Jansen 1-1.

Hierna kregen beide teams kansen om op voorsprong te komen. Aan GRC zijde uit een goede aanval was het Michael v d Oever die voorlangs schoot en kon doelman Christiaan van der Zalm een schot van Mike Jansen ternauwernood nog stoppen. Maar de beste kansen waren er aan Brakel zijde voor Andor van Andel en vooral voor Jasper Gouda Quinten voor open doel. Beide keren stopte invaller doelman Danny Smits hun doelpogingen.

Na een half uur een geweldige redding van de Brakel goalie die een schot van Mike Jansen uit de kruising rammelde. Vijf minuten voor rust kwam GRC 14 dan toch op een verdiende voorsprong toen een vrije trap van Michael v d Oever door Dennis van Es werd binnen gelopen 1-2. Even later kon de Brakel doelman met de voet redding brengen bij een schot van Mike Jansen. Op slag van rust kreeg Brakel nog de kans om gelijk te komen toen Danny Smits over de bal trapte, maar John van Balen schrok van die kans.

Na rust eigenlijk een zelfde spelbeeld met een aanvallend GRC en een Brakel met heel veel mensen terug op eigen helft, al kwamen zij er wel meer uit dan voor rust. Maar GRC speelde slordig met veel verkeerde passes. Na een uur leek de wedstrijd toch beslist toen Mike Jansen zich keurig vrij speelde en de 3-1 netjes binnen schoot. Maar negen minuten later kwam Brakel toch weer terug toen Danny Smits een overtreding maakte buiten de zestien, maar scheidsrechter  van Helden de bal tot een ieders verbazing op de stip deponeerde en Jasper Gouda Quinten mocht aanleggen voor zijn tweede treffer 2-3.

Met nog een kwartier te gaan kreeg GRC de kansen om de score op te voeren. Eerst was het Sem van der Stelt die een voorzet van Michael v d Oever  in een woud van spelers zag smoren en vervolgens gingen schoten van Samed Köksal en Sebastiaan Kolff naast. Brakel ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en zowaar lukte dit in de 90ste minuut toen een vrije trap van Dennis van Heusden kansloos voor Danny Smits in de rechterbovenhoek verdween 3-3. Met deze stand moesten er strafschoppen worden genomen.

GRC 14 moest beginnen met het nemen van de strafschoppen. De eerste werd door Wesley v d Oever feilloos binnen geschoten. Brakel miste de eerste. Sebastiaan Kolff miste de tweede voor GRC evenals de tweede van Brakel die werd gemist. Nummer drie voor GRC werd door Samed Köksal  benut en opnieuw miste Brakel. Michael v d Oever kon met zijn strafschop meteen een einde aan de wedstrijd maken door te scoren en dat deed hij dan ook. En zo bekert GRC 14 dan toch verder al was het resultaat niet om over naar huis te schrijven. Laten we hopen dat het zaterdag a.s beter zal gaan tegen De Merino’s