GRC 14 wint laatste wedstrijd van dit seizoen.

Mannen, 1, 1e klasse C

26 mei 2018 14:30

Onbekend

GRC 14 blijft in eerste klasse

GRC 14 speelt ook volgend seizoen weer in de eerste klasse. Door met 4-2 te winnen van Delta Sports, waarbij met de rust al een 3-0 voorsprong op het bord stond. Delta Sports is door deze nederlaag gedegradeerd naar de tweede klasse.

Vanaf de aftrap was GRC 14 de betere ploeg. Na ruim tien minuten was er de eerste kans voor Henri Versteeg, maar kon een verdediger nog net op tijd ingrijpen. In de tegenstoot tikte Dennis Mijdam een schot van Berend-bram Heinen nog net over de lat. Twee minuten later een schot van Michael v d Oever dat naast ging. Aan de andere kant redde Dennis Mijdam een schot van Lennart Dubbeldam met de voet. Weer een minuut later spatte een schot van Henri Versteeg op de paal uiteen.

Maar nauwelijks een minuut later was het wel raak toen een voorzet van Samed Köksal bij Henri Versteeg terecht kwam die de bal aflag op Michael v d Oever en die keurig de 1-0 binnen schoot. Na 35 minuten had de bal op de stip gekund toen Samed Köksal werd onderuit gehaald. Maar even later scoorde GRC 14 alsnog toen op aangeven van Samed Köksal, Kenneth Hoeke verwoestend uithaalde 2-0.

Op slag van rust werd het ook nog 3-0 toen Henri Versteeg een voorzet van Michael v d Oever kon binnen werken.

Na rust gingen de gasten wel wat meer druk zetten, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Het gevaar kwam toch weer van GRC 14. Een schot van Henri Versteeg werd geblokt en een vrije trap van Wesley v d Oever werd door Wilco v Oord over gekopt. Na een uur had Michael v d Oever de kans om de score op te voeren, echter schoot hij op de keeper.

Bij de tegen aanval kreeg Delta Sports , van de overigens goed leidende scheidsrechter J.Ngoumout, een strafschop toen Wilco v Oord een overtreding maakte en Berend –Bram Heinen deze feilloos benutte 3-1. Vijf minuten later een goede redding van Dennis Mijdam op een schot van Stefan Dijs.

GRC ging hierna weer op zoek om de marge weer te vergroten. Na een overstapje van Wilco v Oord kon de keeper de inzet van Wilco v Rossem nog net met de voet redden en een vrije trap van Wesley v d Oever kon hij nog ternauwernood uit  de benedenhoek tikken en even later verdween een schot van Kenneth Hoeke uit een corner net naast.

Delta Sports ging meer druk zetten en werden dan ook enkele keren gevaarlijk. Zo ging een schot van Lennart Dubbeldam net voor langs, en een schot van Harmen van Genderen net naast. Met nog een kwartier te spelen werd het toch nog spannend toen na gerommel in de GRC verdediging Harmen v Genderen de 3-2 kon binnen schieten. Delta Sports bleef in deze hectische fase komen. Zo schoot Lennart Dubbeldam naast en stopte Dennis Mijdam het schot van Domenique Pellegrom.

Het slot akkoord was weer voor GRC 14. Michael v d Oever kopte een voorzet van Dennis v Es nog over, maar even later was hij wel tref zeker toen hij netjes de 4-2 kon binnen schieten op aangeven van Niels den Haan, die zich keurig van zijn tegenstander had ontdaan. Door deze dik verdiende overwinning speelt GRC 14 dus volgend seizoen opnieuw in de eerste klasse en spelen SVL en Woudenberg nog promotie/degradatie wedstrijden.