19 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Miraculeuze ontsnapping GRC 14 in blessuretijd.

GRC 14 heeft zaterdag in de 92ste en 97ste minuut bij Sliedrecht een broodnodig punt behaald en dat was zeker verdiend te noemen. Diverse GRC 14 supporters hebben beide treffers niet meer gezien omdat er negentig minuten op de klok stonden en de stand toen nog 2-0 voor Sliedrecht was.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op al was Sliedrecht wel wat beter, maar dit compenseerde GRC met heel veel inzet. In de eerste minuut was er voor GRC een corner die via Michael v d Oever naast het doel verdween. Enkele minuten later verdween een schot van Wilco v Rossum net over de lat. Na een klein kwartier een kans voor Henri Versteeg. Maar zijn kopbal verdween in de handen van doelman Mathijs Donatz. In diezelfde minuut werd Michael v d Oever zo zwaar gehinderd zodat zijn schot over ging.

Na twintig minuten de eerste serieuze mogelijkheid voor Sliedrecht toen Danny van Laarhoven alleen voor Mijdam verscheen, maar hij redde subliem.  GRC kreeg nog meer mogelijkheden. Eerst schoot Michael v d Oever op aangeven van Samed Köksal over en pakte de keeper een scho van Henri Versteeg.

In de laatste acht minuten  waren er twee mogelijkheden voor Sliedrecht. Eerst ging een schot van Coen van der Waal naast en verdween een kopbal van broer Sjoerd v d Waal uit een voorzet van links over het doel.

De eerste kans na rust was weer voor GRC 14. Op aangeven van Henri Versteeg schoot Kenneth Hoeke rakelings over. In de tegenstoot hield Dennis Mijdam met een prima redding Coen v d Waal van het scoren af. Na ruim een uur brak Michael v d Oever door de linies van Sliedrecht, maar zijn schot ging naast.

Opnieuw bij de tegenstoot werd het geheel onnodig door een verdedigingsfout 1-0 door Sjoerd v d Waal. Maar GRC ging niet bij de pakken neer zitten en deed er alles aan om de stand zo snel mogelijk weer gelijk te trekken. Zo ging een schot van Dennis van Es over en een schot van Kenneth Hoeke werd door de keeper gepakt evenals de kopbal van Wilco v Rossem op aangeven van de net ingevallen Sem v d Stelt. Tussendoor moest Dennis Mijdam nog een keer op de schoen van Sjoerd v d Waal duiken om een treffer te voorkomen.

Maar met nog een kwartier te gaan leek Sjoerd v d Waal de wedstrijd definitief te beslissen toen Kenneth Hoeke de bal verkeerd terug speelde op zijn verdediging  en hij met een prachtig doelpunt de 2-0 achter Dennis Mijdam schoot. Toch liet GRC de moed niet zakken en ging met man en macht in de aanval en dit resulteerde dan ook tot enkele kansen. Zo ging een schot van Michael v d Oever naast en kreeg Henri Versteeg wel de grootste kans, maar helaas ging zijn schot over.

Twee minuten voor tijd gingen twee schoten van Kenneth Hoeke gingen naast en over. In minuut 89 werd  Henri Versteeg onderuit getrokken en mocht Samed Köksal aanleggen om de aansluitingstreffer te maken. Maar helaas werd zijn niet best genomen straschop door Mathijs Donatz gestopt. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Michael v d Oever een vrije schietkans, maar zijn schot ging over.

Niemand gaf op dat moment ook nog maar een cent voor GRC 14 en dropen diverse GRC supporters dan ook teleur gesteld af richting Giessen-Rijswijk.

Maar zoals gezegd zat er in blessuretijd een wonder aan te komen. In de 92ste minuut kopte Marco Strik op het doel en werd door Wilco v Rossem het laatste zetje gegeven 2-1. Enkele minuten later mocht GRC nog een corner nemen en stonden er in het Sliedrecht strafschop 22 spelers, dus inclusief Dennis Mijdam. Het was dan ook een klutspartij van jewelste en kon uiteindelijk Henri het laatste zetje geven en was het wonder geschied 2-2. De uitstekend leidende scheidsrechter van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg liet dan ook niet meer aftrappen. Door dit gelijk spel heeft GRC 14 volgende tegen Delta Sports dus alles in eigen hand en is bij winst volgend seizoen opnieuw eerste klasser.