Gelijkspel de juiste verhouding bij GJS-GRC 14

21 april 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 speelt opnieuw gelijk

Net als vorige week tegen SVL speelde GRC 14 zaterdag opnieuw met 1-1 gelijk. Ditmaal was dit opnieuw tegen een concurrent. De wedstrijd tegen GJS verdiende eigenlijk geen winnaar. In een matige wedstrijd konden beide ploegen tevreden zijn. En omdat Woudenberg en Delta Sports eveneens gelijk speelde veranderde er niets aan de stand. Alleen het onderaan staande SVL verloor en is het gat met hen opgelopen tot tien punten.

GJS begon met veel lange trappen naar voren, wat zij overigens de gehele wedstrijd bleven doen. Het eerste gevaar was er na zeven minuten toen Ruud Bos uit een corner naast kopte. Het eerste wapenfeit van GRC was een schot van Dennis v Es wat door keeper den Haan werd gepareerd. Het eerste kwartier was GJS wat sterker. Na ruim twintig minuten gaf GRC wel erg veel ruimte weg op rechts aan Nordin el Hassani die de bal  voor gaf aan de vrijstaande Ruud Bos die echter voor open doel naast schoot.

In de 34ste minuut kopte Michael v d Oever uit een vrije trap door op Henri Versteeg en kon de keeper de bal nog net corner tikken. Aan de andere kant kopte Ruud Bos eveneens uit een corner over en verdween een kopbal van Henri Versteeg in de handen van keeper den Haan. In blessuretijd kopte tenslotte Sjors Hendriks uit een vrije trap eveneens over.

Na rust was er binnen vijf minuten een goede kans voor Michael v d Oever op  aangeven van Samed Köksal, maar stortte de keeper zich op de bal, zodat deze kans verloren ging. Uit een corner van Ricky Vroon kopte Samed Köksal net over en werd een schot van Dennis van Es door de keeper gepakt. Twintig minuten voor tijd werd het na een goede aanval via uitblinker Samed Köksal die de bal keurig bij Dennis van Es deponeerde en keurig door hem werd binnen geschoten 0-1.

Lang duurde de pret echter niet want vier minuten later was het al weer gelijk toen Quincy Bartens uit een ingooi de bal achter Dennis Mijdam frommelde. GJS bleef nog wel aandringen maar waren ook niet bij machte om nog te score. Ook GRC was niet in staat om te scoren. In de laatste minuut ging een schot van Niels den Haan nog twee huizen hoog over.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Metsemakers uit Amersfoort konden beide ploegen tevreden zijn met een punt. Volgende week is GRC 14 vrij en moet GJS inhalen uit bij koploper DUNO D en speelt Woudenberg uit bij de Merino’s. GRC 14 speelt 5 mei weer uit bij WNC.