14 april 2018 14:30

M. de Boer

Onbekend

GRC 14 moet heel blij zijn met een puntje.

GRC speelde zaterdag een bedroevend slechte  wedstrijd tegen hekkensluiter SVL uit Langbroek. Voor rust ging het nog een beetje, maar na rust was het  aankijken niet meer waard. Als de gasten een afmaker hadden gehad was een overwinning voor hen zeker verdiend geweest.

Dit maal wist GRC de eerste vijf minuten zonder kleerscheuren door te komen, al scheelde het weer erg weinig of er had na één minuut al weer een achterstand op het bord gestaan. In de eerste minuut moest Dennis Mijdam al met de voet redding brengen op een schot van Selcuk Albayrak en nog geen minuut later moest hij opnieuw redden bij een schot van Willem Baaij. Het eerste gevaar van GRC was er na een minuut of zeven toen Wilco v Oord uit een corner in de handen van de keeper kopte. Dit deed aan de andere kant ook Bastin Hofman eveneens uit een corner. Een voorzet van Wesley v d Oever werd door broer Michael naast gekopt.

Na een kleine twintig minuten kwam GRC 14 toch op voorsprong toen een goede aanval via Henri Versteeg en Michael v d Oever de bal weer bij Henri kwam en keurig de 1-0 binnen schoof. Maar een minuut of vier had het zomaar weer gelijk kunnen worden toen een voorzet van Willem Baaij door Alex van Eem voor een leeg doel werd over geschoten. Even later kon Dennis Mijdam nog ternauwernood een schot van Willem Baaij uit de linker benedenhoek tikken. Hierna waren er weer wat kansen voor GRC 14. Eerst werd een kopbal van Henri Versteeg corner getikt en schoof Michael v d Oever uit een snel genomen vrije trap de bal net naast en bracht de keeper redding bij een doorbraak van Michael v d Oever. Ook Dennis Mijdam moest op slag van rust nog een keer alles uit de kast halen om de doorgebroken Selcuk Albayrak van scoren af te houden.

Na rust kwamen de gasten veel beter uit de startblokken dan GRC 14 en waren duidelijk op zoek naar een vroege treffer. Uit een voorzet voorkwam Wesley vd Oever dat dit al snel gebeurde, evenals Dennis Mijdam die een kans van Selcuk Albayrak onschadelijk maakte. Maar acht minuten na rust kwamen de gasten toch verdiend gelijk toen een pegel van Wouter van Hoof kansloos voor Dennis Mijdam in het doel verdween 1-1. Ook een schot van Walter Cremers trof geen doel en ging voorlangs. De kansen bleven zich voor SVL opstapelen. Zo stormde zij in de 65ste minuut met drie man richting GRC doel waar slechts een verdediger tegenover stond. Maar zij speelde dit zo slecht uit zodat Dennis Mijdam nog redding kon brengen. Een schot van Selcuk Albayrak kon nog door Wesley v d Oever worden geblokt. Even later had Willem Baaij beter kunnen afgeven op Selcuk Albayrak in plaats van zelf te schieten waardoor de bal naast het doel verdween.

De kansen bleven komen voor SVL. Zo ging eerste een schot van Selcuk Albayrak over en moest Mijdam met de voet redding brengen bij een schot van Martijn Verkerk en ging een kopbal van Mitchel de Vaal naast het doel evenals een kopbal van Ricky Vroon namens GRC 14. Als er iemand had moeten winnen hadden zeker de gasten uit Langbroek dit verdiend. Kortom GRC 14 bakt er vanmiddag bar weinig van en moet het vizier maar snel richten op de wedstrijd van volgende week tegen GJS uit.