7 april 2018 14:30

W.H. Kuijntjes

Onbekend

GRC 14 wint ruim van Woudenberg

GRC 14 heeft zaterdag goede zaken gedaan door ruim te winnen van een directe concurrent voor de onderste plaatsen. Na drie gelijke spelen en een nederlaag werd er nu een klinkende overwinning behaald tegen Woudenberg welk drie geschorste spelers moest missen.

Al weer vroeg in de wedstrijd keek GRC tegen een achterstand aan. Eerst ging een schot van Joey Hendriks nog over. Maar nog geen minuut later was het al weer raak toen een corner van Tom de Greef door Sander van Keulen achter Dennis Mijdam werd gekopt 0-1. De corners van Woudenberg bleven in de eerste helft hun gevaarlijkste wapen. Echte kansen uit spelmomenten kregen zij niet. Het bleef meestal bij schoten uit de tweede lijn.

Na tien minuten verdween een schot van Samed Köksal nog naast het doel van de zwakke keeper Sam Kollmann. Maar één minuut later was het wel raak toen Henri Versteeg de bal kreeg aangespeeld van Dennis van Es en keurig de 1-1 kon binnen schijven. Even later verdween een schot van Dennis van Es over het doel. Na een kleine twintig minuten moest Dennis Mijdam de bal uit zijn doel stompen bij alweer zo’n gevaarlijke corner. Nauwelijks een minuut later had de goed leidende scheidsrechter Kuijntjes uit Zuilichem de bal op de stip kunnen leggen toen Henri Versteeg werd gevloerd, echter hij liet doorspelen.

Na een klein half uur kwam GRC 14 op voorsprong toen Michael v d Oever op links doorbrak en afgaf op Dennis van Es die de 2-1 voorsprong op het bord kon schieten. Lak voor rust werd een vrije trap van Ricky Vroon door Wilco van Rossem naast gekopt. Op slag van rust kwam GRC goed weg doordat Joost Smits een inzet van Woudenberg nog van de doellijn kon trappen.

De beginfase van de tweede helft was van beide zijde niet sprankelend. Van beide kanten bleef het bij wat losse flodders op doel. Uit een voorzet van links schoot Rick Staal huizenhoog over. Na ruim een uur waren er drie mogelijkheden op rij voor GRC, maar even zoveel keren werd de bal uit het doelgebied weg gewerkt. In het volgende kwartier waren er schoten van  namens GRC 14 en Rick Staal en Mark Radstaake namens Woudenberg welke alle niets opleverde.

Met nog een minuut of dertien te spelen kon de net ingevallen Marco Strik GRC 14 in veilige haven schieten door attent op een voorzet van Samed Köksal te reageren 3-1. Drie minuten later werd het ook nog 4-1 toen de eveneens net ingevallen Niels den Haan een voorzet  gaf op Samed Köksal die keurig scoorde. Woudenberg probeerde het wel. Eerst kopte Joey Hendriks naast en even later een prachtig schot van hem dat fantastisch door Dennis Mijdam werd gepareerd. In de laatste minuut was er nog een pracht kans voor Michael v d Oever die alleen op doel af kon stevenen maar de keeper op zijn pad vond.

In een van beide kanten niet al te beste wedstrijd, maar met een hard werkend GRC 14 ,zijn drie kostbare punten binnen boord gehaald en wacht er volgende week weer een belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter SVL uit Langebroek.