Datum

31 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Voor de derde of vierde keer heeft GRC 14 een wedstrijd binnen de minuut verloren. Het beste zou zijn dat we de wedstrijd pas na vijf minuten beginnen omdat het zo vaak hierin al mis gaat.

Na dertig seconden moest Dennis Mijdam de bal al uit het net halen. Knoeiwerk achterin stelde Marco de Gooijer in staat om de 1-0 binnen te schieten. In het kwartier dat volgde had het net zo goed al 3-0 kunnen staan. In minuut acht was er een enorme kans voor Lahnine Anass die een voorzet van rechts voor open doel miste. Vijf minuten later een snelle counter op Wayne Berry. Maar gelukkig voor GRC schoot hij voor een leeg doel naast.

GRC kon hier de eerste twintig minuten weinig tegenover stellen. Een viertal corners was alles wat GRC kreeg. Een schot van Patrick van Donkervoort verdween hoog over het doel van Mijdam. Maar na een klein half uur scoorde GRC toch de gelijkmaker . Michael v d Oever scoorde maar werd onterecht afgekeurd op advies van de grensrechter van de thuisclub die vandaag al vlaggetjesdag had.

In het laatste kwartier van de eerste helft bleef het bij schoten op doel. Zo belandde een schot van Niels den Haan op het dak van het doel. Aan Merino’s zijde kopte Marco de Gooijer voor de handen van Mijdam de bal over en verdwenen schoten van Ryan Holman en Joop de Bruin over en naast.

Na rust was er de eerste tien minuten niets te melden en zakte het spelpeil steeds verder weg. Een voorzet van Niels den Haan werd door doelman Vrolijk voor de instormende Michael v d Oever gepakt. Na een klein uur kon Marco de Gooijer zijn tweede cadeautje uit pakken toen de GRC verdediging stond te kijken hoe hij de bal achter Mijdam zou leggen 2-0.

In de 67ste minuut konden inzetten van Dennis v Es en Michael v d Oever tot drie keer toe nog tegen gehouden worden. GRC ging wel wat meer druk zetten, maar de thuisclub bleef gevaarlijker. Zo ging een schot van David Scholte naast. Marco de Gooijer probeerde achter zijn standbeen Mijdam te verrassen ,maar had dit doorzien en pakte de bal. Een minuut of vijf voor het einden kreeg Patrick Donkervoort voor de tweede keer geel en kon vertrekken. Veel maakte dit niet meer uit, want de wedstrijd was al lang beslist. Zoals eerder gezegd was de wedstrijd al na dertig seconden beslist en liep GRC 14 de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

De komende drie wedstrijden zijn van cruciaal belang om nog een jaar in de eerste klasse te spelen. Eerst komen Woudenberg en SVL naar het Almbos en daarna volgt GJS uit. Zeven punten uit deze wedstrijden zullen er gehaald moeten worden om te overleven.