17 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Verdiend gelijkspel voor GRC 14

GRC 14 behaalde zaterdag een verdiend gelijkspel uit bij LRC Leerdam onder een Syberische kou. De thuisclub had wel het betere voetbal. Maar met keihard werken en een fantastisch keepende Dennis Mijdam wist GRC 14 een dik verdiend punt uit het vuur te slepen.

Vanaf de aftrap zette LRC veel druk op de GRC verdediging en moest Dennis Mijdam in de eerste tien minuten alles uit de kast halen om een treffer te voorkomen. Al na twee minuten moest hij bij een schot van Akram Chentouf  gestrekt naar de hoek en kon hij de bal nog ternauwernood tot corner verwerken. In de tiende minuut opnieuw een prachtig schot van diezelfde Chentouf en een evenzo geweldige redding van Mijdam. Dit herhaalde hij nauwelijks een minuut later voor de derde keer , ditmaal kwam het schot van de voet van Danny van Steijn.

Aan de andere kant werd een corner van Ricky Vroon door een LRC verdediger van de lijn gehaald. Na ruim twintig minuten een pass van Ricky Vroon op Michael v d Oever en diens schot belandde op de paal. Na een half uur kwam LRC een beetje gelukkig op voorsprong toen Akram Chentouf via de vingertoppen van Dennis Mijdam op de paal schoot en de terugspringende bal simpel door Bart Barendregt kon worden binnen geschoten 1-0.

Vijf minuten later een vrije trap van Ricardo Papilaja welke rakelings over het GRC doel verdween. Vier minuten voor rust kwam GRC toch wel onverwachts op gelijke hoogte toen doelman Thijs Janssen een schot van Henri Versteeg niet goed onder controle kreeg en Michael v d Oever  er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te tikken.

Na rust toen iedereen weer een beetje in de kantine was bekomen van de ijzige kou was de eerste kans weer voor de thuisclub. Maar het schot van Wesley Swets ging voor langs. De eerste kans voor GRC 14 na rust was ook direct raak. Eerst schoot Michael v d Oever op de paal en was Samed Köksal zeer attent en werkte de 1-2 in het doel.

LRC ging weer druk zetten en op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Ansu Camara werd weer uitstekend door Dennis Mijdam gestopt evenals het schot van Thomas Heideman, welk hij over de lat tikte. Een kopbal van Rick van Loo ging eveneens over de lat.

Maar met nog een kwartier te gaan kwam dan toch de gelijkmaker. Een aanval over rechts, waarbij overigens twee spelers buitenspel stonden kon nog tot corner worden verwerkt. Uit deze corner van links werd de bal voor het doel ineens door aanvoerder Rogier Gerritsen op de pantoffel genomen en verdween snoeihard achter de kansloze Dennis Mijdam 2-2. Nauwelijks een minuut later zag het er allemaal niet zo best uit omdat Wilco van Rossem zijn tweede gele kaart kreeg,  van de overigens uitstekend leidende scheidsrechter de Pater, en kon dus met rood vertrekken.

Toch kwam GRC 14 niet echt meer in gevaar en waren de beste kansen voor GRC 14. Zo verdween een schot van Mike Jansen net naast en een schot van Kenneth Hoeke ging rakelings over. In het laatste kwartier was een strafschop voor GRC 14 zeker verdiend geweest toen Wesley v d Oever tegen de grond werd gewerkt. Maar met een 2-2 stand kon iedereen wel tevreden zijn. Volgende week zaterdag is thuis Bennekom de tegenstander.