GRC 14 verspeelt in blessuretijd twee punten

10 maart 2018 14:30

R. van Dee

Onbekend

GRC 14 verzuimt overwinning over de streep te trekken

GRC 14 heeft in blessuretijd tegen tien Moontfoort spelers twee punten verloren, en dat was helemaal niet nodig geweest. Vriend en vijand waren het er over eens dat de oorzaak hiervan lag aan het verkeerd wisselen. Bij een 2-1 voorsprong kun je verwachten dat de tegenstander die vanaf de zesde minuut al met tien man speelde, in het laatste kwartier alle risico’s gaat nemen. Dan ga je toch geen aanvaller brengen, maar probeer dan de drie punten binnen te slepen en breng dan een extra verdediger.

Net als tegen DTS Ede keek GRC 14 binnen een minuut al tegen een 0-1 achterstand aan. Marck van Baal kon op links vrij opkomen . Zijn voorzet werd door de eveneens ongedekte  Miquel Ballo simpel binnen geschoten. Vijf minuten later werd de doorgebroken Samed Köksal door Mike van Oostrom tegen het gras gewerkt en de goed leidende scheidsrechter van Dee uit Tiel was resoluut en trok direct rood en moest Montfoort met tien man verder.

Hierdoor werd GRC sterker en kreeg het ook kansen. Zo verdween een vrije trap van Ricky Vroon rakelings aan de verkeerde kant van de paal en stopte doelman Robin Vianen uitstekend een schot van Wilco van Oord. Montfoort wankelde. Eerst ging een schot van Dennis van Es net naast en vijf minuten werden twee schoten o.a van Henri Versteeg van de doellijn gehaald. Montfoort probeerde met lange halen hun gevaarlijke spits Miquel Ballo te bereiken, Maar de GRC verdediging stond, op dat ene moment na in de eerste minuut ,goed opgesteld. Op slag van rust verdween een vrije trap van Ricky Vroon simpel in de handen van de keeper.

In de tweede helft begon GRC druk te zetten op de Montfoort verdediging om zo snel mogelijk de verdiende gelijk maker te scoren. Zo was er snel de kans hierop, maar Henri Versteeg kon onvoldoende bij de bal om een voorzet van links binnen te koppen. Maar drie minuten later was de voorzet van Samed Köksal voor hem wel op maat om met een snoekduik de 1-1 binnen te koppen.

Even later kwam GRC goed weg toen een loeihard schot van Nick Koppers op de paal uiteen spatte. In diezelfde minuut smoorde een schot van Kenneth Hoeke in een malle van spelers. Na ruim een uur kreeg GRC 14 dan toch loon naar werken . Een voorzet van rechts kon niet door Michael van den Oever met het hoofd worden geraakt en de bal kwam toen voor de voeten van Niels den Haan terecht die verwoestend uithaalde 2-1.

Montfoort ging hierna meer druk zetten naar voren en ontstond er voor GRC ruimte. Henri Versteeg  lag de bal terug  op Kenneth Hoeke, echter zijn schot verdween rakelings over het doel. Evenals aan de andere het schot van Joey van Ede van een 40 meter afstand welk rakelings langs de paal verdween. Vanaf dat moment werd de druk wel erg groot en zou het logisch geweest zijn om een er extra verdediger bij te zetten om deze voorsprong vast te houden. Maar tot ieders verbazing kwam in plaats hiervan er een aanvaller bij en was het wachten op de gelijkmaker.

En ja dit gebeurde dan  ook, want in blessuretijd was het  Ricardo Bakker die een foutje in de verdediging met een loei hard schot afstrafte 2-2.

Een hard werkend en redelijk goed spelend GRC verloor hierdoor twee punten door een niet slimme wissel en wacht zaterdag a.s. LRC uit.