27 januari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 boekt eerste uit overwinning van dit seizoen.

GRC 14 heeft zaterdag de eerste uit overwinning van dit seizoen en het was gelijk een zevenklapper. Voor rust zag dit er zeker niet naar uit omdat GRC het middenveld totaal kwijt was en de vleugel spelers van SVL veel te veel  ruimte kregen.

Toch kwam GRC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Niels den Haan de bal in de ruimte oprechts naar Michael v d Oever speelde die keeper Emons feilloos passeerde 0-1. Hierna kwam GRC onder druk te staan, temeer omdat zij het middenveld volledig kwijt waren. Het was geoon wachten op de gelijkmaker. Toch was er voor grote kans in de 25ste minuut voor Niels den Haan. Maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal nog breed op rechts. Dit had de 0-2 moeten zijn.

Voor dat moment had SVL al enkele kansen om zeep geholpen. Vlak na de 0-1 pakte Dennis Mijdam een schot van Walter Cremers en schoot Willem Baaij voorlangs. Na een kwartier een prachtig schot van Walter Cremers welk door Dennis Mijdam uit de linker benedenhoek werd gerammeld. Maar na ruim een half uur kwam dan toch de verdiende gelijkmaker toen een voorzet van links door Robin Janssens werd binnen gekopt en twee minuten later was het diezelfde Janssen die er 2-1 van maakte. Ditmaal schoot hij een voorzet van Selcuk Albayrak goed binnen. Bij beide doelpunten ging de GRC verdediging niet vrij uit.

Tien minuten voor rust ging een schot van Michael v d Oever naast en schoot hij een paar minuten te gehaast en ging de bal over het doel. Nauwelijks een minuut later kwam GRC goed weg toen Celcuk Albayrak een enorme kans kreeg welke hij gelukkig voor GRC naast schoot.

Na rust een totaal ander GRC te zien mede doordat Henri Versteeg in de ploeg was gekomen en het ineens ging lopen. Bijna iedere aanval was raak en kwam SVL totaal niet meer aan de bal en werden helemaal weg gespeeld. Even na rust had SVL nog wel een beetje pech toen Rik van Leeuwen op de paal schoot. Maar hierna was het alleen GRC wat de klok sloeg.

Acht minuten na rust viel de gelijkmaker toen een afvallende bal in de SVL verdediging voor de voeten van Samed Köksal kwam die snoeihard de 2-2 binnen schoot. Vier minuten later opnieuw eenzelfde situatie en was het opnieuw Samed Köksal die er 2-3 van maakte. Weer twee minuten later opnieuw een GRC doelpunt toen Niels den Haan op aangeven van Sebastiaan Kolff er 2-4 van maakte.

Het enige wat SVL hier tegenover zette was een inzet van Willem Baaij welke door Dennis Mijdam met de voet werd gered. Even later lag nummer vijf al in het net  toen Henri Versteeg de bal op maat gaf op Michael v d Oever die op snelheid iedereen er uit liep en keurig zijn tweede van de middag binnen schoot 2-5. Met nog een kwartier te gaan kreeg SVL de kans om dichterbij te komen toen zij van de goed leidende scheidsrechter van Dee uit Tiel een strafschop kregen die echter door Rik van Leeuwen een huis hoog werd over geschoten.

Hierna was het woord weer aan GRC 14. Tien minuten voor tijd kreeg Samed Köksal de kans om zijn glas zuivere hattrick te maken op aangeven van Michael v d Oever en dit deed hij dan ook op keurige wijze 2-6. En nog was de koek niet op. Want vijf minuten voor tijd was het Wilco v oord die een vrije trap van Michael v d Oever kon binnen lopen 2-7.

Zo behaalde GRC 14 dus een dik verdiende overwinning en een zeer nuttige zege en konden zij op de ranglijst klimmen naar plaats tien en wacht volgende week de moeilijke wedstrijd uit tegen koploper DUNO D in Doorwerth.