16 december 2017 14:15

J. Aafoullah

Onbekend

GRC 14 verliest laatste wedstrijd van 2017

GRC 14 heeft zaterdag het onderspit moeten delven tegen een slimmer Sliedrecht. Nu had GRC het geluk zeker niet aan hun zijden. Twee doelpunten van Sliedrecht werden door een verdediger van richting veranderd  zodat Dennis Mijdam kansloos was en twee doelpunten werden afgekeurd waarvan er zeker een onterecht was.

GRC begon fanatiek aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al een kans bij een voorzet van Michael v d Oever welke door Samed Köksal werd ingeschoten, maar zijn schot werd geblokt. Even later was er ook een kans voor Sliedrecht. Een schot van Mike Langerak werd door Dennis Mijdam tot corner verwerkt. Een vrije trap van Wesley v d Oever vloog naast het doel van Mathijs Donatz. Evenals een vrije trap van Sjoerd van der Waal.

Na ruim een kwartier volgde het eerste tumult voor het Sliedrecht doel toen de Sliedrecht doelman een ingooi van Niels den Haan verkeerd beoordeelde en hij de bal in eigen doel sloeg. Scheidsrechter Aafouallah wees naar het midden. Maar door protesten van Sliedrecht zijde raadpleegde hij zijn assistent die veel  verder van de situatie verwijderd was en keurde op onbegrijpelijke wijze het doelpunt alsnog af.

GRC was even volledig van slag en Sliedrecht profiteerde hier onmiddellijk van met een counter die door Manuch Adelino werd benut mede doordat de bal door een GRC verdediger van richting werd veranderd en Mijdam op het verkeerde stond 0-1. Tweeminuten later werd het bijna 0-2 toen Adelino op rechts ontsnapte maar zijn schot voorlangs zag gaan.

Na ruim twintig kreeg GRC opnieuw een domper te verwerken toen keeper Donatz de bal opnieuw in zijn eigen doel  tikte en opnieuw door de scheidsrechter werd afgekeurd wegens hinderen van de keeper, al was dit opnieuw zeer twijfelachtig. Maar de wedstrijd moest toch verder gespeeld worden  en zo kopte Niels den Haan via de keeper uit een vrije trap van Wesley v d Oever over. Dit deed even later ook Wilco v Oord uit een corner van Niels den Haan.

Maar vijf minuten voor rust kreeg GRC 14 toch loon naar werken. Een mooie aanval over links werd door Henri Versteeg voor het doel op randje zestien voor de voeten van Samed Köksal gelegd die snoeihard uit haalde en de Sliedrecht doelman kansloos liet 1-1.

Na rust kwam GRC er eigenlijk niet meer aan te pas. Mede door de twee afgekeurde doelpunten leken zij verstijfd en daarbij de pech dat het vlak na rust 1-2 werd door Luciano v Harlingen die zijn schot opnieuw door een GRC been van richting veranderd zag worden. En toen drie minuten later Dennis Mijdam bij een voorzet van Sjoerd van der Waal in de fout ging door de bal los te laten was Dennis Verhoef er als de kippen bij om de 1-3 binnen te tikken en de wedstijd te beslissen.

Toch wilde GRC nog niet definitief capituleren . Uit een pass van Niels den Haan kon Henri Versteeg vrij voor doel opduiken , maar helaas ging zijn inzet via de keeper naast evenals een schot van Sem v d Stelt. Toch waren de meeste mogelijkheden voor Sliedrecht. Zo verdween een kopbal van Mike Langerak in de handen van Dennis Mijdam en spatte een vlam hard schot van Sjoerd v d Waal op de vuisten van Mijdam uiteen.

In de allerlaatste minuut kreeg Sliedrecht ook nog een dubieuze strafschop die door Sjoerd v d Waal werd genomen en in eerste instantie door Mijdam werd gestopt , maar in tweede instantie alsnog door Ahmed Kelifa werd benut 1-4.

Zo verloor GRC dus ook haar laatste wedstrijd in 2017 en heeft het tot 27 januari de tijd om haar wonden te likken en de wedstrijden tegen SVL en Delta Sports proberen winnend af te sluiten zodat de wereld er dan weer heel anders uit ziet.