17 februari 2018 15:00

G. van Essen

Onbekend

GRC 14 boekt zwaarbevochte overwinning

GRC 14 heeft zaterdag drie kostbare punten binnen gesleept op een directe concurrent. I n Houten behaalde zij een moeizame overwinning op Delta Sports 95. Van beide kanten was het een niet al te beste wedstrijd, waar voor rust de thuisclub het betere van het spel had en na rust was GRC de betere ploeg.

In de tweede minuut kopte Thijmen Doeleman uit een corner van Domenique Pellegrom net naast. Aan de andere kant werden schoten van Wilco van Rossem en Henri Versteeg door doelman Mathijs Mocking gestopt. In de 13e minuut kwam GRC goed weg toen een schot van Domenique Pellegrom vanuit de tweede lijn de lat schampte. Twee minuten later scoorde GRC, maar werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Na 23 minuten was er een enorme kans voor Harmen van Genderen die alleen op Dennis Mijdam kon afstevenen. Maar gelukkig voor GRC  schoof hij de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Zeven minuten voor rust nam Casper  Verboon de bal niet goed aan en goed de weer uitstekende keepende Dennis Mijdam  de bal van zijn voet plukken.

GRC 14 kreeg in de slotfase van de eerste helft ook wat mogelijkheden. Zo kon Michael v d Oever doorbreken, maar kon de keeper nog redding brengen. Even later redde de keeper opnieuw bij een diepe bal van Niels den Haan op Samed Köksal. Op slag van rust was  de beste kans wel voor  Niels den Haan die uit een prime pass van Michael v d Oever de bal keurig langs de keeper tikte, maar helaas de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen.

Na rust speelde GRC wel wat beter en zag na drie minuten een schot van Ricky Vroon op de paal belanden en daarna van de doellijn worden gehaald. In de 54ste minuut was er een geweldige redding van Dennis Mijdam nodig om het schot van Tamer Ugur uit de kruising te rammelen. Schoten van Wesley v d Oever en broer Michael gingen beide net naast. Uit een goede aanval via Dennis van Es die Niels den Haan in schietpositie bracht kon doelman Mocking nog net redding.

Tien minuten voor tijd viel dan toch nog het enige doelpunt in deze wedstrijd toen eerst twee inzetten werden geblokt en Samed Köksal bij de derde poging kon binnen schieten 0-1. Delta Sports ging hierna aandringen om alsnog een puntje uit het vuur te slepen. Hierdoor kreeg GRC meer ruimte wat Mike Janssen de mogelijkheid gaf om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, echter hij speelde de bal te ver voor zich uit.

Ook de thuisclub kreeg nog een dot van een kans in blessuretijd. Eerst maakte Dennis Mijdam een schot van Tamer Ugur onschadelijk en even later kwam GRC helemaal goed wed toen Joris van Rooijen uit een vrije schietkans rakelings naast schoot.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter G van Essen kon GRC opgelucht adem halen en was een directe concurrent op vier punten achterstand gezet en wacht volgende week de eerste thuiswedstrijd van dit jaar tegen DTS Ede.