Mannen, 1, 1e klasse C

2 december 2017 14:30

Onbekend

GRC 14 boekt belangrijke overwinning

GRC 14 behaalde zaterdag een zeer belangrijke overwinning op GJS. In deze zes punten wedstrijd was GRC in de eerste helft zeker niet in beste doen en stond bij rust dan ook verdiend  met 0-1 achter en mocht het nog blij zijn dat het geen grotere achterstand was.

GJS begon vanaf de aftrap met enige druk te zetten op de GRC defensie en probeerde met lange ballen GRC te verrassen . Na twee minuten was er al een kans voor Quincy Bartens, welke echter via een verdediger corner werd. Het eerste schot op doel voor GRC was van Kenneth Hoeke wat over het doel van GJS verdween. Schoten van Lorenzo Agnoli namens GJS en Michael v d Oever namens GRC verdwenen naast het doel. De grootste kans was er na twaalf minuten toen Wilco v Oord de bal verkeerd terug speelde op Dennis Mijdam en QuincyBartens alleen op doel af kon lopen, maar Mijdam nog met de voet redding kon brengen.

Maar vijf minuten later was het wel raak toen de gehele GRC achterhoede bijna aan de middenlijn stond en Niels Hofman een lange bal over de hele GRC verdediging plaatste en Quincy Bartens opnieuw de gehele GRC verdediging eruit liep en simpel de 0-1 kon binnen schieten.

Maar nog geen vijf minuten later had GRC al weer op gelijke voet kunnen en moeten komen toen Henri Versteeg de bal op rechts naar de geheel vrijstaande Michael v d Oever had moeten leggen, maar ook zelf in een goede scoringspositie stond. Dit laatste probeerde hij dan ook maar vond doelman Raymon den Haan op zijn pad. Vijf minuten voor rust keurde scheidsrechter van Dijk uit Etten Leur nog een doelpunt van Sjors Hendriks af wegens buitenspel en stopte de GRS keeper nog een afstandsschot van Niels den Haan.

Na rust kwam GRC 14 wel wat beter in de wedstrijd en wilde zo snel mogelijk gelijk maken. Zo verdween een schot van Ricky Vroon net naast en schoot Michael v d Oever rakelings over net als een schot Niels Hofman van GJS.

Na een uur kwam het keerpunt in de wedstrijd kwam het keerpunt toen GJS doelman den Haan met rood kon vertrekken omdat hij buiten de zestien hands maakte. Angelo Perini was zijn vervanger. Die had gelijk het geluk aan zijn zijde. Uit de toegekende vrije trap schoot Ricky Vroon boven zijn hoofd op de lat. Schoten van Niels den Haan en Michael v d Oever gingen over het doel van Perini.  Maar met nog een twintig minuten te gaan moest hij dan toch capituleren toen Niels den Haan een voorzet van rechts kon binnen werken 1-1.

GRC rook bloed en wilde meer. Zo ging eerst een schot van Michael v d Oever nog voorlangs en werd een inzet van Wilco van Oord op de doellijn weg gehaald. Maar in de volgende minuut was het wel raak toen in een mallé van spelers Wilco van Oord kon binnen tikken 2-1. En het werd in de laatste minuut ook nog 3-1 door Michael van den Oever die een diepe bal van Samed Köksal keurig binnen schoot.

Met deze overwinning heeft GRC 14 een mooi gat van zes punten geslagen met GJS en  vijf punten met Woudenberg. Volgende week wacht de uitwedstrijd met Delta Sports . Bij winst kunne ook zij op achterstand gezet worden. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur en er rijd weer een supporters bus.