Mannen, 1, 1e klasse C

25 november 2017 14:00

Onbekend

GRC 14 verliest kansloos van DHSC

GRC 14 heeft zaterdag in Utrecht kansloos verloren van een geslepen tegenstander en een veel slimmere tegenstander. Vooral de ex profs van DHSC (Evander Sno ex Ajax en RKC, Rodney Sneijder  ex Utrecht en Ajax en Christian Gandu exGroningen en Utrecht)maakten het verschil. Voorop gesteld dat we niet hebben verloren door de scheidsrechter. Maar wat deze man de tweede helft aan het doen was begrepen ook de supporters van DHSC niet.

Vanaf de aftrap was al te zien dat er voor GRC in deze wedstrijd weinig te halen was. Het was een en al DHSC wat de klok sloeg. GRC kon hier eigenlijk niets tegenover zetten. De keeper van DHSC had net zo goed thuis kunnen blijven . Slechts twee schoten op zijn doel was de gehele oogst van GRC 14.

Zo ging een schot Imad Najah naast en Dennis Mijdam een kopbal van Jordy Best uit een vrije trap van Rodney Sneijder pakken. Na een kwartier kon GRC voor eerst wat terug doen .Een prachtig schot van Henri Versteeg had een beter lot verdiend, maar ging helaas rakelings naast. Vrije trappen van Rodney Sneijder gingen naast of werd door Dennis Mijdam gepakt en een vrije trap van Imad Najah werd door Tom de Klein over gekopt.

Na ruim een half maakte Dennis van Es een onnodige overtreding op Christian Gandu, wat hem voor hetzelfde geld zijn tweede gele kaart op had kunnen leveren. De toe gekende strafschop werd door Evander Sno benut 1-0. Vijf minuten later scoorde DHSC opnieuw toen enkele GRC verdedigers op het verkeerde been stonden en Christian Gandu gemakkelijk kon scoren.

Na rust eigenlijk een zelfde spelbeeld. Zo werd een vrije trap van Rodney Sneijder door Marc van Rees over gekopt. Even later de eerste blunder van scheidsrechter van den Bergen door zeer dubieus de bal opnieuw op de stip te plaatsen, volgens zijn zeggen wegens duwen. Vincent Griffioen benutte dit cadeautje maar al te graag.

Na ruim een uur het tweede schot van GRC 14 welk echter door Ricky Vroon werd naast geschoten. Terwijl van den Bergen driftig met gele kaarten strooide voor GRC 14 ,liet hij het bij een schandalige overtreding van Rodney Sneijder op Marco Strik eveneens bij een gele kaart, waar donker rood zeker niet overdreven zou zijn geweest. Blunder nummer twee. Twee minuten voor tijd beging hij wel de grootste blunder door Wesley v d Oever met een directe rode kaart van het veld te sturen. Vriend en vijand waren dan ook met stomheid geslagen. Wesley en Christian Gandu gingen beide voor de bal en maakte de DHSC speler de eerste overtreding waarop beide spelers vielen , maar Wesley werd bestraft voor een overtreding. Rondom schandalige beslissing.

Nogmaals al deze scheidsrechtelijke dwalingen hebben niets met de nederlaag van GRC te maken. DHSC was gewoon twee klasse beter. Volgende week maar hopen dat GRC 14 zich tegen GJS kan herstellen.