Mannen, 1, 1e klasse C

4 november 2017 14:30

Onbekend

Onnodig verlies voor GRC 14

GRC 14 had zaterdag zeker niet behoeven te verliezen. Voor rust ging het gelijk op, al waren de beste kansen voor de thuisclub. Van beide kanten was het spel niet best te noemen . De rust brak dan ook met een brilstand aan.

Na twee minuten was er de eerste goede aanval over rechts via Michael v d Oever die echter tot de eerste corner leidde. Bij de tegenstoot werd het schot van Marck van Baal goed door Dennis Mijdam gepakt. Een combinatie tussen Samed Köksal en Ricky Vroon leidde opnieuw tot een hoekschop. Even later een gevaarlijke aanval van Montfoort over rechts via Don Mimpen die Miquel Ballo lanceerde die op zijn beurt rakelings naast schoot. In het eerste kwartier was de thuisclub duidelijk gevaarlijker dan GRC 14.

Na een minuut of twintig kon Wilco van Oord een voorzet van Miquel Ballo nog net voor een instormende aanvaller van Montfoort weg koppen. Twee minuten later was er onnodig bal verlies van Wilco v Oord , maar diezelfde Ballo het vizier niet op scherp staan en ging zijn schot naast. Vijf minuten later moest Dennis Mijdam gestrekt naar de kruising om het schot van Nick Koppers onschadelijk te maken. Aan de andere kant verdween een vrije trap van Ricky Vroon via de muur over de achterlijn.

Op slag van rust kwam GRC 14 tot twee keer toe goed weg. Een schot van Marck van Baal verdween buiten bereik van Dennis Mijdam op de paal en schoot Nick Koppers van dichtbij naast.

Scheidsrechter van Essen uit Best pakt drie punten voor Montfoort.

Voor rust blies scheidsrechter van Essen best  redelijk. Maar na rust bakte hij er totaal niets van. Dit wil niet zeggen dat GRC 14 alleen daardoor heeft verloren. Zelf speelde het twee klasse minder als vorige week tegen LRC.

Bij een 0-0 stand werd Dennis van Es ten onrechte terug gefloten wegens buiten spel. Na een uur scoorde Montfoort in buitenspel positie en hieraan vooraf gaand een overtreding de 1-0.Twee minuten later kon Kelvin van Es vertrekken toen hij een dubieuze rode kaart kreeg  en tien minuten voor tijd maakte hij het helemaal te bont door Dennis Mijdam zijn tweede gele kaart te geven wegens een zogenaamde handsbal, welke echter door Dennis duidelijk met de borst werd gespeeld. Maar op roepen van een Montfoort speler een kaart trok wat tevens rood betekende. Deze man is fluiten van wedstrijden in de eerste klasse onwaardig. Grote schande!!!!

Dan terug naar de wedstrijd. Vanaf de aftrap was er direct een kans voor GRC toen Michael v d Oever goed doorging en de keeper passeerde. Maar helaas moest hij te ver uitwijken naar de zijkant zodat zijn schot in het zijnet belandde. Even later een enorme kans voor Marck van Baal toen Wilco v Oord mis taste, en bracht Dennis Mijdam nog redding. Na een klein uur schoot Dennis van Es op aangeven van Michael v d Oever net naast.

Even later kwam Montfoort op een 1-0 voorsprong maar ging hier zoals eerder gezegd een overtreding aan vooraf en stond Nick Koppers in buitenspel positie. Twee minuten later dan de dubieuze rode kaart voor Kelvin van Es. GRC 14 moest dus verder met tien man. Maar dit leverde toch direct een kans op en had Henri Versteeg pech door op de paal te schieten. Met nog een kleine twintig minuten te gaan leek het doek dan definitief te vallen toen slecht verdedigen aan GRC zijde leidde tot de 2-0 door Marck van Baal. Wilco v Rossem kopte nog net naast. Montfoort kreeg hierna nog een paar kansen, maar wisten niet meer te scoren. Zo ging een schot van Marck van Baal voorlangs en kopte Eddy Vorm net over. Met nog tien minuten te gaan was het helemaal over en uit voor GRC 14 toen Dennis Mijdam ten onrechte de rode kaart werd getoond en GRC met negen man verder moest.

Al met al een onnodige nederlaag in een slechte wedstrijd en vooral in de tweede helft een zeer zwakke scheidsrechter. Volgende week is er de beker wedstrijd uit bij Brakel. Aanvang 14.30 uur.