28 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Eerste driepunter voor GRC 14

GRC 14 behaalde zaterdag de eerste overwinning van dit seizoen. Tegen mede koploper werd met liefst 6-2 gewonnen en dat was zeker dik verdiend. Voor rust kregen de gasten uit Leerdam de beste kansen en mocht GRC blij zijn dat zij binnen twintig minuten niet op een achterstand kwamen.

Het eerste kwartier gebeurde er eigenlijk bar weinig en waren beide teams aan elkaar gewaagd, al was het veldspel van de gasten wel wat beter. Maar GRC speelde met een geweldige inzet waar LRC waarschijnlijk niet op had gerekend. Na een kwartier het eerste schot op doel door Cedrick Sangwa namens LRC. In de vijf minuten die volgde waren er drie enorme kansen voor LRC.

Zo miste eerst Cedrick Sangwa om een voorzet van rechts binnen te schieten en nauwelijks een minuut later schoot Akram Chentouf vrij voor doel in de handen van de geweldig keepende Dennis Mijdam. Twee minuten later overkwam dit opnieuw Cedrick Sangwa voor de tweede keer voor open doel en vond opnieuw Mijdam op zijn pad.

De eerste tegenstoot van GRC 14 was er in de 20ste minuut toen een vrije trap van Ricky Vroon in de handen van Thijs Janssen belandde. Hierna volgde er weer een drietal kansen voor LRC. Zo rammelde Dennis Mijdam een afstandsschot uit de kruising. Na ruim een half uur onder schepte Mijdam een diepe bal van Furkan Cetin alvorens Ansu Camara gevaarlijk kon worden.

Maar zeven minuten voor rust scoorde GRC 14, zij het tegen de verhouding in, de 1-0 en was het Michael v d Oever die op aangeven van Dennis van Es een prachtig doelpunt scoorde. Aan de andere kant verdween een schot van Ansu Camara naast  en ging een schot van Ricardo Papilaja vanaf de middenlijn rakelings over. Op slag van rust verdween een schot van Michael v d Over nog op de paal, maar in diezelfde minuut kroop Michael v d Oever voor de keeper die zodoende de bal niet kon pakken en Samed Köksal er als de kippen bij was om de bal in de touwen te werken 2-0.

Na rust was de wedstrijd amper dertig seconden aan de gang toen Wilco v Oord de bal in de voeten van Ansu Camara schoof die hier wel raad mee wist en de 2-1 op het bord bracht. Iedereen hield zijn hart vast wat er in de resterende 44 minuten zou gaan gebeuren. Maar gelukkig stond ook de verdediging van LRC een minuut later ook te knoeien en scoorde Ricky Vroon de 3-1.

LRC leek door deze snelle tegentreffer aangeslagen en GRC ging het spel dicteren. Zo verdween een vrije trap van Wesley van den Oever rakelings over en werd een schot van Kelvin van Es door de keeper gepakt. Even later had het zomaar 4-1 kunnen worden toen Michael v d Oever doorbrak en een verdediger de bal nog ternauwernood tot corner kon verwerken. Na een uur moest Dennis Mijdam gestrekt naar de rechter benedenhoek bij een schot van Ricardo Papilaja en verdween een schot van Cedrick Sangwa rakelings over.

Een prachtige pass van Sebastiaan Kolff op Michael v d Oever, waarbij Michael zich keurig vrij speelde en een LRC verdediger niets anders kon doen door hem neer te halen. De toe gekende strafschop werd door Wilco v Oord feilloos benut 4-1.

Zeven minuten voor tijd werd het zelfs 5-1 toen een van de uitblinkers aan GRC zijde op oorlogspad ging en daarbij zwaar werd gehinderd keurig scoorde. Drie minuten later werd het bijna ook nog 6-1 , maar een verdediger een inzet van Henri Versteeg nog corner kon tikken. Drie minuten voor tijd maakte Marco Strik hands binnen de zestien en ging de bal op de stip. Ansu Camara mocht aanleggen maar de strafschop werd door Dennis Mijdam gestopt. Maar scheidsrechter Meeuwse uit Papendrecht liet de strafschop om onduidelijke reden de strafschop overnemen. Dit maal had Dennis Mijdam geen schijn van kans en scoorde Camara zijn tweede van de middag 5-2. En nog was de koek niet op, want op aangeven van Dennis van Es kon ook Michael v d Oever zijn tweede van de middag scoren 6-2.

Een fantastische overwinning op koploper LRC en gezien de tweede helft dik en dik verdiend. Helaas voor GRC wonnen ook GJS en DTS Ede zodat de stand op de ranglijst ongewijzigd blijft. Volgende week volgt de uit wedstrijd tegen Montfoort en hopen we dat we dan opnieuw een hard werkend GRC 14 mogen zien en de punten dan kunnen worden meegenomen.