GRC 14 verliest eerste wedstrijd met 0-1

Mannen, 1, 1e klasse C

23 september 2017 14:30

Onbekend

Kleine nederlaag voor GRC 14 tegen DUNO D

GRC 14 leed zaterdag een kleine nederlaag tegen de favoriet van de 1e klasse C. Voor rust was Duno sterker en de betere ploeg. In dien GRC een beetje minder angstig voor de tegenstander was geweest had het zeker niet voor hen onder behoeven te doen, zoals in de tweede helft bleek.

Duno speelde in een hoog tempo met goede combinaties waar GRC eigenlijk geen antwoord op had. Na balverlies op het middenveld was het eerste kansje voor Duno. Maar gelukkig voor GRC ging de bal naast. Even later een schot van Roy Talsma wat eveneens naast het doel verdween. Aan de andere kant pakte keeper Renzo van Duren een corner van Wesley v d Oever voordat een GRC aanvaller gevaarlijk kon worden.

Een vrije trap van Anass Aamri ging rakelings over het doel van Dennis Mijdam en een schot van Bart van Brakel verdween bijna over de kantine. Een schot van Sebastiaan Kolff werd door de keeper gestopt en het schot van Niels den Haan had te weinig kracht om Renzo van Duren te verontrusten. Schoten van Ahmed Lak gingen net naast of spatte op de vuisten van Dennis Mijdam uiteen.

Na rust had GRC 14 alle schroom van zich afgeworpen en trok brutaler naar voren. Maar toch was het Duno dat scoorde. Eerst kopte Kevin Sissing een voorzet van Anass Aamri nog over, maar vijf minuten later was het Aamri zelf die door de GRC verdediging slalomde en de 0-1 kon scoren. Schoten van Ted Heijckman en Kevin Sissing werden goed door Dennis Mijdam gestopt.

Vanaf dat moment was GRC wel de gevaarlijkste ploeg en had de gelijkmaker zeker verdiend geweest. Een voorzet van Sebastiaan Kolff werd door Michael v d Oever ineens op de slof genomen, maar helaas verdween de bal  net over het doel. Een minuut later een steekpass op Michael v d Oever die door de keeper kon worden onderschept. Bij de tegenstoot verdween het schot van Roy Talsma naast.

GRC bleef aandringen en de gelijkmaker hing in de lucht. Zo speelde Samed Köksal zich goed vrij, maar zag zijn schot rakelings naast gaan. Met nog een kwartier te gaan leek het dan toch te gaan lukken, maar het schot van Kenneth Hoeke verdween via de handen van de keeper op de lat. In diezelfde minuut stopte de keeper een kopbal van Wilco van Oord uit een corner. Aan de andere kant ging een schot van Ted Heijckman voorlangs.

GRC bleef aandringen met alle spelers, inclusief Dennis Mijdam, maar het wilde maar niet lukken. In de slotfase ging een schot van Samed Köksal nog over en kopte Wilco van Oord nog net naast. Zo ging dus de eerste wedstrijd jammerlijk verloren in een goede en sportieve wedstrijd tegen een goede tegenstander en wacht volgende zaterdag de wedstrijd uit tegen Woudenberg.