0 - 5

Mannen, 1, Groep 1 57

9 september 2017 14:30

Onbekend

GRC 14 won zaterdag met duidelijke cijfers van Zwaluwe uit Lage Zwaluwe. Met goed voetbal en een aantal prachtige aanvallen hadden zij geen kind aan de een klasse lager spelende tegenstander. Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld door met 0-3 de thee op te zoeken.

De start was een beetje stroef . Het eerste schot op doel was er na acht minuten spelen van Stijn van der Stelt wat echter over het doel verdween. De eerste serieuze kans was er drie minuten later toen Michael v d Oever een voorzet van Samed Köksal  miste. Een voorzet van Michael v d Oever kon nog net door de keeper worden weg gestompt.

Na een kleine twintig minuten mocht GRC een vrije trap nemen op een voor Ricky Vroon prachtige plaats en hij krulde de bal dan ook geweldig om de muur in de rechter hoek 0-1. Even later kon de keeper nog ternauwernood redding brengen bij een corner van Ricky Vroon. Het duurde tot tien minuten voor rust alvorens GRC de voorsprong kon vergroten. Een diepe bal van Stijn v d Stelt op Samed Köksal , die randje buitenspel stond, werd  keurig door hem afgerond 0-2.

Even later werd het ook nog 0-3 uit een goede aanval toen Michael v d Oever  de bal diep gaf op Niels den Haan die beheerst scoorde. Zwaluwe kon voor hier weinig tegenover stellen en Dennis Mijdam hoefde dan ook weinig in actie te komen.

Na rust bleef GRC het betere van het spel houden al kreeg de thuisclub in de slotfase door wat kleine slordigheden bij GRC nog wel een paar kansjes.

Vlak na rust verdween een schot van Michael v d Oever rakelings over en werd een kopbal van hem uit een voorzet van rechts door de keeper gestopt. Een prima vrije trap van Niels den Haan werd uitstekend door Dennis van Es ingekopt, maar via de handen van de keeper bleef er niets anders dan een corner over.

Na ruim een uur kwam GRC op een 0-4 voorsprong uit een prachtige aanval via Niels den Haan en Michael v d Oever die Dennis van Es bediende om te scoren. Twee minuten was de eerste kans voor Zwaluwe die echter door Dennis Mijdam tot corner werd verwerkt. Even later diende kans nummer twee zich aan toen de Zwaluwe spits alleen op doel af kon gaan, maar opnieuw redde Mijdam.

Uit een corner van Ricky Vroon werd de bal onderkant lat gekopt en kon Michael v d Oever  de terug springende bal binnen werken 0-5. Er kwamen nog meer kansen. Een goed pass van Michael op Niels den Haan ging net over en een inzet van Wilco van Rossem werd van de lijn gekopt door een verdediger. Het zelfde gebeurde aan de andere kant. Stijn v d Stelt moest Dennis Mijdam de reddende hand toesteken door de bal van de doellijn te koppen.

Schoten van Sem v d Stelt en Michael v d Oever gingen beide voorlangs. Zo behaalde GRC 14 dus een tweede bekerwinst en kan het bijna niet meer mis gaan om de tweede ronde te bereiken. Er mag tegen Madense Boys nog een kleine nederlaag worden geleden. Zaterdag begint de wedstrijd in Maden om 17.00 uur.