Wilhelmina'26 1

12 augustus 2017 14:30

H. 't Lam

Onbekend

GRC 14 heeft haar eerste oefenduel niet in een  overwinning kunnen omzetten. Voor rust waren de beste kansen voor GRC en kreeg Wilhelmina’26 eigenlijk geen enkele kans. Twee verdediging fouten zorgde er voor dat Wilhelmina’26 uiteindelijk met 1-2 kon winnen.

Al na twee minuten was er een kans voor Michael v d Oever op aangeven van Samed Köksal en kon de keeper redding brengen. Even later kon Dennis Mijdam een boogbal van Wilhelmina over zijn doel tikken.

Na ruim een kwartier kregen drie GRC spelers de kans om te scoren, maar wachten zij alle drie te lang om af te ronden. Uit een voorzet van Sebastiaan Kolff kopte Niels den Haan over. Na twintig minuten was het een verdediger van de gasten die bijna zijn eigen keeper verraste door de bal via onderkant lat weer terug in het veld te laten springen.

Een voorzet van Kelvin van Es werd door Henri Versteeg over gekopt en even later lag Michael v d Oever de bal breed op Niels den Haan die zijn inzet door de keeper zag worden gestopt.

Vijf minuten voor rust kwam Wilhelmina’26 tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong toen Dennis Mijdam ver uit zijn doel was gekomen en dit werd gezien door Robert Bouman die van grote afstand de bal over Mijdam in een leeg doel kon schieten. Tot slot schoot Wilco van Oord uit een corner van Niels den Haan nog in het zijnet.

Na rust wisselde GRC 14 eerst een drietal spelers en een kwartier later nog eens vier. Wilhelmina kreeg dan ook meer vat op het spel van GRC en kregen ook kansen.

De eerste kansen waren echter toch weer voor GRC. Zo ging een schot van Mike Janssen nog voorlangs. Maar na een klein uur werd het dan toch verdiend gelijk toen een combinatie tussen Dennis van Es en Michael v d Oever door de laatste keurig werd binnen geschoten 1-1

Even later het zomaar weer 1-2 kunnen worden toen Fabio de Lang voor open doel over schoot. Op aangeven van Dennis van Es werd een schot van Kenneth Hoeke door de keeper gestopt en verdween een kopbal van Mike Janssen naast het doel.

Een schot van Mike Janssen kon de keeper nog met de voet redden evenals de alleen voor hem verschijnende Dennis v Es kon hij van scoren afhouden. Een voorzet van Niels den Haan werd door Sem v d Stelt naast gekopt en werd een schot van Kenneth Hoeke gestopt.

Een kleine tien minuten voor het einde strafte Linnenbank een enorme fout in de GRC verdediging genadeloos af en liet doelman Frank Roodnat kansloos 1-2.

Een gelijk spel zou minimaal verdiend geweest zijn. Er valt echter nog veel te sleutelen aan het elftal, al moeten de spelers zeker nog aan elkaar wennen. Dinsdag a.s. wacht de volgende tegenstander. Om 20.00 uur wordt er dan gespeeld tegen Achille Veen.