Onder 17, JO17-1, Groep 7 1

20 mei 2017 12:30

Nieuwland, C.P.

Onbekend

Afgelopen zaterdag heeft JO17-1 de finale behaald van het KNVB beker toernooi. Aan dit toernooi doen alle 2e en 3e klassers van de regio Zuid mee. In de halve finale tegen Dubbeldam JO-2 werd het in Dordrecht uiteindelijk een zwaarbevochten 1-2.

De eerste helft was een tactisch schaakspel en van beide kanten vrij voorzichtig. Voor GRC14 waren er wel enkele mogelijkheden. Quinten Pruissen was dicht bij de openingstreffer en ook Ousmane Traore kwam een paar keer in kansrijke positie. Dubbeldam zette daar een goede kans tegenover, maar 1 tegen 12 redde Jurian Dieterman zeer bekwaam. Vlak voor rust was er de 0-1.  Uit een corner van Gertjan Kant was het Luc van Hemert die de bal vrijwel van achterlijn nog voorlepelde. Roy Schouten knikte van dichtbij met het hoofd de 0-1 binnen.

Na rust nam Dubbeldam wat meer risico en dat gaf GRC ook de nodige ruimte. Met de snelle Ousmane en de sterke Job de Jong voorin gaf dat ook mogelijkheden tot het uitbreiden van de voorsprong. Halverwege de 2e helft was het echter de sterke linker middenvelder van Dubbeldam die soleerde langs de GRC verdediging en beheerst de 1-1 binnenschoof. Daarna werd het spel wat sneller en had GRC weer wat meer het initiatief. Er kwamen wat mogelijkheden, zonder te kunnen spreken van grote kansen.
Door de warmte werd het een ware uitputtingsslag. De deze wedstrijd zeer solide spelende rechtsachter Bram Rochat moest met kramp worden vervangeng. Een aantal andere spelers hadden inmiddels dezelfde klachten.

Toen het lijstje van de penalty nemers al door Elbert werd opgezocht, was daar Jordy Wils met een wereldactie. Vanaf eigen helft ging hij aan de rechterkant van het veld aan de haal. Onderweg passeerde hij 4 spelers en vervolgens bij de achterlijn aangekomen werden nog 2 spelers het bos ingestuurd. Voor Ousmane was het vervolgens een koud kunstje de bal binnen te schieten. Op dat moment bleken er nog 4 minuten te spelen. Rots in de branding Paul de Graaff werd ook overvallen door kramp en moest eveneens worden vervangen. De tegenstander probeerde nog wel tot aanvallen te komen, maar de 1-2 werd met overtuiging over de streep getrokken.

Hierdoor wordt door GRC op 10 juni a.s. de finale gespeeld tegen Asperen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Nivo Sparta in Zaltbommel.

Alle in Dordrecht aanwezige supporters; bedankt voor jullie steun!