Dik verdiende overwinning GRC 14 op Meerkerk

Scheidsrechter

Heijnen, R.W.

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 behaalde zaterdag een dik verdiende overwinning op de nummer twee van de ranglijst Meerkerk.GRC had de wedstrijd al voor rust kunnen beslissen, maar het bleef bij één treffer.GRC 14 nam hiermee revanche van de eerder dit seizoen geleden nederlaag van 5-1 uit tegen Meerkerk.

GRC trok vanaf het beginsignaal richting het doel van de gasten en hadden na vijf minuten al de kans om de score te openen toen een Meerkerk verdediger de bal totaal verkeerd raakte en Henri Versteeg vrij voor de keeper kwam te staan, die echter goed redding bracht. Aan de andere kant was er een schot van Youri Blanken die door Dennis Mijdam onschadelijk werd gemaakt.Nauwelijks een minuut later was er opnieuw een redding van de uitblinkende keeper Klaas Jan van Zessen bij een schot van opnieuw Henri Versteeg.

Twee minuten later diende de volgende kans van GRC 14 zich aan toen op aangeven van Henri Versteeg de bal door Michael v d Oever werd naast geschoten.Weer wat later onderschepte van Zessen een voorzet van Michael v d Oever en verdween een vrije trap van Wesley v d Oever rakelings naast. Maar in de 27ste minuut was het wel raak toen Maarten Lievaart op rechts goed door ging en de bal afgaf op Wilco v Rossem die achterwaarts scoorde 1-0. Tot aan de rust gebeurde er eigenlijk weinig opvallends meer en werd de rust gehaald met een magere 1-0 voorsprong en hadden de gasten nog geen enkele kans gehad.

Na rust was de eerste kans weer voor GRC toen doelman van Zessen gestrekt naar de linker beneden hoek moest gaan om een schot van uitblinker Samed Köksal onschadelijk te maken.In de 54ste was er dan de eerste en enige mogelijkheid in de wedstrijd voor Meerkerk toen Michael v d Oever halverwege de Meerkerk helft de bal verspeelde,en was er een geweldige redding van Dennis Mijdam nodig om de kopbal van Ruud Vink onschadelijk te maken.

Na ruim een uur verdween een afstandschot van Henri Versteeg rakelings aan de verkeerde kant van de paal en redde de Meerkerk doelman bij een goede kopstoot van Maarten Lievaart uit een voorzet van Henri Versteeg.Vijf minuten later opnieuw een prachtige reddind van van Zessen met de vingertoppen bij een schot van Samed Köksal in de linker beneden hoek.Een schot van Maarten Lievaart verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Meerkerk begon het laatste kwartier wat meer druk te zetten en moest GRC even wat terug trekken op eigen helft,maar kansen werden door de solide spelende verdediging van GRC niet weg gegeven. Acht minuten voor tijd viel dan eindelijk de dik verdiende tweede treffer van GRC 14 toen Wesley v d Oever broer Michael diep stuurde die keeper van Zessen fantastisch passeerde 2-0 en was de wedstrijd beslist.In de laatste vijf minuten waren er nog een paar mogelijkheden voor GRC.Eerst kopte uit een voorzet van rechts Maarten Lievaart net over evenals een een schot van Lars Verwijst en schoot Maarten Lievaart ten slotte in de handen van de keeper.Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter dhr.Heijnen uit Klundert konden opnieuw drie punten worden bij geschreven.

Door dit resultaat kan het voor GRC 14 op twee fronten nog erg spannend worden.In de stand voor de derde periode bezetten zij de tweede plaats achter Almkerk met beide twaalf punten ,maar heeft Almkerk een wedstrijd minder gespeeld.
En wanneer GRC 14 zaterdag a.s. de inhaal wedstrijd uit bij Unitas winnend kan afsluiten kunnen zij oprukken naar de vierde plaats die bij winst van GJS en Alblasserdam met deze twee ploegen gedeeld zal moeten worden.Indien Almkerk zowel de derde periode wint en kampioen word geeft de vierde plaats eveneens toegang tot de nacompetitie