4161BJ
HEUKELUM
tel. 0345-612298

Eerste driepunter voor GRC 14

GRC 14 behaalde zaterdag de eerste overwinning van dit seizoen. Al na een half uur  leek de wedstrijd tegen Heukelum al beslist. Toen stond er al een 0-4 op het scorebord.

Het eerste kansje was er al na vijf minuten voor Erhan Aksoy, maar doelman Max Borowski kon nog net op tijd ingrijpen. Twee minuten later was het echter wel raak  toen Stan van Tilborg op rechts kon doorbreken en af gaf op Eddy Wijtvliet die simpel kon binnen tikken 0-1.

Weer twee minuten later kon Stan opnieuw op rechts doorbreken omdat zijn tegenstander volledig mis tastte  en was het Wouter van Wijk die zijn eigen doelman verraste 0-2. Aan de andere kant was er een kleine mogelijkheid voor Lars van Honk die in het zijnet schoot en pakte de doelman van Heukelum de inzet van Eddy Wijtvliet.

Na zeventien minuten leek de wedstrijd beslist toen Michael v d Oever een voorzet van rechts kon binnen lopen 0-3. In die fase had de stand nog opgevoerd kunnen worden toen Stan v Tilborg op aangeven van Eddy Wijtvliet had moeten scoren maar de doelman  nog net kon ingrijpen. De achterhoede van de thuisclub bleef schutteren en daarbij moest de doelman nog een paar keer handelend optreden.

Na een half uur werd Michael v d Oever op links gelanceerd die de bal afspeelde op Dennis v Es die de 0-4 kon scoren. GRC zakte hierna terug naar een bedenkelijk niveau en kreeg Heukelum ook wat mogelijkheden. Een schot van Thomas v Iperen werd goed door Nicky Janssen gepakt en een schot van Darel Visser werd door Nicky uit de kruising getikt. Vijf minuten voor rust gig Nicky echter lelijk in de fout toen hij een schot los liet en Redouan Berghout de bal kon binnen werken 1-4.  Drie minuten later herstelde hij knap zijn fout door zich op de voeten van een Heukelum speler te gooien en kon hij een schot van Wouter van Wijk non net met de vingertoppen tot corner verwerken.

Na rust kwam Heukelum fel uit de startblokken en was het bij de eerste de beste aanval al raak toen een afstandsschot van Lars van Honk snoeihard in de linkerhoek verdween 2-4. En menig GRC supporter hield de adem in met de gedachte wat er twee weken geleden bij Altena gebeurde. Heukelum ging meer druk zetten en een kopbal van Menno Dekker verdween over het doel.

Aan de andere kant kopte Joey Loendersloot een vrije trap van Stan v Tilborg over. Na een uur werd er ook nog een GRC doelpunt door scheidsrechter Cakir uit den Bosch wegens vermeend hands afgekeurd. GRC kreeg kansen om de voorsprong te vergroten. Een voorzet van Stan op Michael v d Oever werd tot corner verwerkt en na goed doorgaan van Erhan Aksoy die aflag op Ruben v Tilborg kon nog tot corner worden verwerkt en wachtte Ivo Colijn veel te lang op aangeven van Ruben en kon de Heukelum verdediging simpel ingrijpen en werd tot slot een vrije trap van Michael v d Oever nog tot corner verwerkt.

Zo behaalde GRC 14 dus de eerste overwinning in een niet al te beste wedstrijd tegen een eveneens zwak Heukelum en wacht zaterdag a.s. thuis de wedstrijd tegen Streefkerk.