4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC14 boekt een zwaar bevochte overwinning op Alblasserdam

GRC 14 heeft zaterdag een zwaar bevochte overwinning behaald op Alblasserdam. In een gelijk opgaande eerste helft was het veldspel nog redelijk te noemen. GRC knokte met een enorme inzet voor iedere meter grond. Het veldspel van de gasten was wel iets beter ook al kregen zij weinig  kansen om te scoren.

In het begin kon de keeper een voorzet van Stan v Tilborg onderscheppen en ging aan de andere kant van Leroy Naaktgeboren naast. Uit een voorzet van Stan kopte Johnny Schouten net naast. Met nog geen twintig minuten op de klok moest Joey Loendersloot al worden vervangen door Luc v Hemert. Echt gevaarlijk kon GRC ook niet worden .Zo werd een vrije van Stan door Johnny door gekopt in de handen van de keeper.

De mooiste aanval was er na een half uur via Wilco v Rossem en Michael v d Oever die echter twijfelachtig werd afgefloten wegens buitenspel. Even later raakte Michael uit een voorzet van Stan de bal maar half en verdween een schot van Johnny net over het doel. Zeven minuten voor rust moest Nicky Janssen redding brengen bij een doorbraak van Jort de Bruijn. Schoten van Murat Elibol en de uitblinker aan Alblasserdam zijde Ansu Camara werden door Nicky goed gestopt.

Na rust ging het voetballend bij GRC een beetje minder en was Alblasserdam beter in de combinaties. Na balverlies op het middenveld schoot Sharog Susani naast evenals zijn vrije trap. Een harde knal van Ansu Camara werd door Nicky weg gebokst en de rebound werd door Luc v Hemert van de doellijn gehaald.

Na 65 minuten kwam GRC onverwachts op voorsprong toen een diepe bal van ver op eigen helft op links bij Michael terecht kwam en hij alleen kon doorlopen op de keeper die ver uit zijn doel was gekomen. Hij omspeelde hem keurig en schoot de bal netjes in het verlaten doel 1-0.

Hierna kreeg GRC het heel moeilijk en moesten alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Maar door een enorme inzet en soms met kunst en vliegwerk konden de punten toch over de streep worden getrokken. Vooral Ansu Camara was een plaag voor de GRC verdediging. Zo schoot hij een keer voor langs en kopte hij een voorzet van rechts net over. Bij een aanval in zestien ging hij wel te opzichtig neer. Maar voor hetzelfde geld had scheids de bal op de stip kunnen leggen. GRC boekte dus een kostbare overwinning al had een gelijkspel misschien wel de verhouding geweesst.