18 februari 2017 14:30

Hoogdalem, C.A van

Onbekend

Pak slaag voor GRC 14

GRC 14 heeft de lijn welke zij ingeslagen hadden geen vervolg kunnen geven in de uit wedstrijd bij Zuidland. Er werd er met 4-0 verloren, al was dit wel wat geflatteerd . De derde minuut van de wedstrijd was cruciaal voor het verloop van de wedstrijd.

Zoals gezegd kwam Zuidland in de derde minuut al vroeg op voorsprong bij een snelle aanval over rechts door Romeo Rommy die een voorzet gaf die er niet gevaarlijk uitzag, maar doordat Wilco v Oord finaal over de bal heen trapte kon Nichy Fortes de bal simpel achter Dennis Mijdam werken 1-0.

GRC 14 was zeker niet de mindere van Zuidland. Met lange trappen naar voren probeerde zij de twee snelle spitsen in stelling te brengen. GRC kreeg ook mogelijkheden. Eerst werd een voorzet van Samed Köksal door Ricky Vroon naast geschoten en een steekbal op Michael v d Oever werd door doelman Kevin de Kok onschadelijk gemaakt.

Even later een enorme kans voor Ricardo Rapmund die echter rakelings over kopte. Na een klein half uur was GRC 14 tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Twee vrije trappen van Ricky Vroon werden door Marco Strik en Michael v d Oever naast het doel gewerkt. Vijf minuten voor rust een geweldige redding van doelman de Kok, die een vrije trap van Michael v d Oever via de paal tot corner werkte.

Maar op slag van rust viel het doelpunt bij een uitval toch weer aan de andere kant. Opnieuw was het Nichy Fortes zich los worstelde van enkele GRC verdedigers en de 2-0 kon binnen schieten.

De hoop van de vele mee gereisde GRC supporters was, zoals zo dikwijls in het verleden is gebeurd, gevestigd op de tweede helft. Maar helaas lukte het deze wedstrijd niet om de bakens te verzetten. GRC had wel een veld overwicht maar moest waakzaam blijven bij de snelle counters van de thuisclub.

In de eerste minuut van de tweede helft had de matig leidende scheidsrechter van Hoogdalem uit Papendrecht de bal op de stip moeten leggen toen een verdediger van Zuidland een vrije trap van Wesley v d Oever met de hand beroerde. Maar net als in de eerste helft bij een handsbal weigerde hij opnieuw om een strafschop te geven.

Na een klein uur werd een aanval van GRC 14 ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel en nam Zuidland snel de vrije trap en counterde zij via Robin van Buuren die afgaf op Nichy Fortes die daar wel raad mee wist en zijn derde treffer achter Dennis Mijdam kon schieten 3-0.

GRC 14 probeerde het nog wel om de bakens te verzetten. Maar helaas zat het er vandaag niet in. Zo verdween een kopbal van Wilco v Oord in de handen van de doelman en schoot Michael v d Oever uit een corner hoog over.

Tien minuten voor tijd viel het doek definitief toen Sediq Walizada de hele GRC achterhoede te kijk zette en de 4-0 kon binnen schieten. Een voorzet van de ingevallen Ousmane Traore werd door doelman de Kok onderschept en redde hij bij een inzet van Samed Köksal. GRC 14 moet deze wedstrijd maar snel vergeten en zich over twee weken maar revancheren thuis tegen Oranje Wit. Door deze nederlaag is de kans op de tweede periode ook verkeken, maar blijven zij nog wel op zevende plaats staan.