5308JH
AALST GLD
tel. 0418-671261

GRC 14 boekt knappe overwinning op Roda Boys.

Een hard werkend GRC 14 heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt bij Roda Boys. Voor rust ging de wedstrijd aardig gelijk op en scoorde GRC twee keer in de laatste vijf minute.

In de eerste minuut werd een schot van Eddy Wijtvliet door doelman Rob de Groot gepakt en kopte Servanio Martina uit een corner van Jelle Scholts over. Even later belandde een diepe bal van Wesley v d Oever bij broer Michael die echter strandde in de Roda Boys verdediging en een voorzet van Stan v Tilborg werd door Johnny Schouten naast gekopt.

Schoten van Nils Loef werden door Nicky Janssen gestopt of gingen over  en naast. Na ruim een half uur pakte Nicky een schot van Rik v d Broek en een vrije trap van Jelle Scholts. In de slotfase van de eerste helft sloeg GRC echter twee keer toe.

Drie minuten voor rust was het Michael v d Oever die op aangeven van Johnny, wiens laatste inzet eerst werd gestopt, scoorde 0-1. Nauwelijks twee minuten later was Stan v Tilborg die een voorzet van Eddy Wijtvliet keurig binnen werkte 0-2.

Na rust kreeg GRC het heel moeilijk door de aanvalsdrift van Roda Boys en moest GRC zich voornamelijk instellen op tegenhouden. Een corner van Aimane Seqqal werd door Servanio Martina over gekopt en even later kopte diezelfde Martina uit een corner op de lat. Na een klein uur moest GRC toch een tegentreffer incasseren uit een frommel goal. Martina schoot eerst op de paal en dacht ik dat Wesley v d Oever de bal over de doellijn werkte 1-2 .

Roda Boys bleef drukken om de gelijkmaker te forceren, maar de GRC verdediging gaf geen krimp al was het soms met kunst en vliegwerk. Verder dan schoten van Loek van Grinsven en een kopbal van Martina die allemaal door Nicky Janssen onschadelijk werden gemaakt. Bij het eindsignaal van de matig leidende scheidsrechter Cakir uit Den Bosch konden de punten weer worden meegenomen naar Giessen-Rijswijk en  verstevigde GRC de derde plaats op de ranglijst.