GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 wint nipt van Woudrichem

Mede dank zij grondwerkbedrijf Huib van Hemert uit Genderen en een aantal jeugdige supporters werd vrijdagmiddag het speelveld sneeuwvrij gemaakt zodat er zaterdag op heel goed bespeelbaar veld kon worden gespeeld.

De eerste helft was GRC duidelijk de betere ploeg in een  niet hoogstaande wedstrijd. GRC probeerde al vanaf de aftrap Woudrichem onder druk te zetten. Zo kon doelman Aljan Dekker in de beginfase een voorzet van Michael van den Oever nog onderscheppen. Aan de andere kant werd een vrije trap van Tim Saaman door Yoeri Duyzer over gekopt. Een voorzet van rechts werd door Michael v d Oever in de handen van Aljan Duyzer gekopt.

Na ruim twintig minuten kwam GRC op een verdiende voorsprong toen een door gekopte bal van Johnny Schouten bij Stan van Tilborg terecht kwam en hij keurig de 1-0 op het bord bracht. Tien minuten voor rust had die zelfde Stan van Tilborg zijn kunnen en moeten maken toen Wesley v d Oever werd neer gehaald en hij de strafschop mocht nemen. Echter Aljan Dekker stopte de strafschop.

Na rust ging het met GRC allemaal wat minder en kreeg Woudrichem wat meer grip op de wedstrijd door heel te werken en ging GRC wat meer mee in hun spel. Toch kreeg GRC wat kansen om de score uit te breiden . Zo gingen schoten van Johnny Schouten en Stan van Tilborg net naast en pakte Nicky Janssen voor GRC een schot van Rick Naaijen.

Echt grote kansen kregen beide ploegen niet .Het bleef meestal bij schoten op doel van Wesley v d Oever en Johnny Schouten  en uit een corner schoot Dennis van Es hoog over.  Een kopbal van Nich van Giessen uit een voorzet van links ging eveneens naast.

Een kleine twintig minuten voor tijd kwam Woudrichem toch langszij toen Mike van Wouwen solo door de GRC soleerde en Nicky Janssen kansloos liet 1-1. Op dat moment  zeker niet onverdiend. Door een enorme wilskracht van Woudrichem zijde zat er voor hen misschien nog wel wat meer in , want GRC wankelde. De meeste mensen hadden zich al neergelegd bij een puntendeling.

Maar door diverse blessure behandelingen trok de  goed leidende scheidsrechter Sjaak de Wild uit Meerkerk er behoorlijk wat tijd bij. En ja hoor ver in blessure tijd viel dan toch voor GRC de winnende treffer. Een voorzet van Wilco van Rossem werd doorgekopt door Johnny Schouten en werd Joey Loendersloot de man of de match door de 2-1 binnen te werken. En konden de drie punten in Giessen-Rijswijk worden bij geschreven.