3417TA
MONTFOORT
tel. 0348-471866

GRC 14 definitief gedegradeerd

GRC 14 is zaterdag definitief naar de 2e klasse gedegradeerd. Vorige week was dit al voor 98% zeker en zaterdag verloor GRC van Montfoort . Voor rust een veel sterker en beter Montfoort en mocht GRC blij zijn met de 0-1 voorsprong.

Montfoort zette vanaf het begin gelijk druk. Een schot van Teun Ros ging net naast en bij een snelle counter schoot Mike van Oostrom hoog over. Twee minuten later een slimme hakbal van Christiaan Perrier op Emrie Bakker die via een GRC been over schoot. Na een klein kwartier een goede redding van Nicky Janssen op een schot van Mike van Oostrom en stopte Nicky een kopbal van Don Mimpen.

De eerste mogelijkheid voor GRC was er na een half uur toen Stan van Tilborg afgaf op Koen van Baardwijk en het via een tegenstander corner werd. Vijf minuten later opnieuw een redding van Nicky Janssen op een schot van Bart Roelofs.

Vier minuten voor rust kwam GRC verassend en tegen de verhouding in op voorsprong toen Stan van Tilborg op aangeven van Koen van Baardwijk scoorde 0-1. Even later kon een Montfoortt verdediger de vrije trap van Stan van Tilborg nog net tot corner verwerken.

Na rust een zelfde spelbeeld met een aanvallend Montfoort en GRC dat terug uit moest. Stan van Tilborg schoot in de beginfase nog net naast. Het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Twee schoten van Timo Bakker werden door Nicky Janssen gestopt  en een schot van Bart Roelofs werd door Marco Strik van de lijn gehaald.

Toch kreeg GRC ook nog wel wat mogelijkheden. Zo kopte Wilco van Rossem uit een vrije trap van Koen van Baardwijk net over. Maar de grootste kans was er voor Koen van Baardwijk op aangeven van Stan van Tilborg, echter hij schoof de bal net naast.

Maar met nog twintig minuten te spelen kwam dan toch de verdiende gelijkmaker toen good old Perrier een voorzet van Timo Bakker binnen kopte 1-1. Even later kwam GRC goed weg toen Mike van Oostrom alleen kon door breken  en Nicky Janssen goed redde. Even later moest Dennis van Es Janssen te hulp schieten toen hij al was gepasseerd door de bal van de doellijn te halen.

Aan de andere een doorbraak van Koen van Baardwijk, maar  doelman Robin Vianen die ver uit zijn doel was gekomen kon nog redding brengen. Tien minuten voor tijd sloeg Montfoort tot twee maal toe, mede doordat de krachten bij GRC weg stroomde.

Eerst was het Mike van Oostrom die de 2-1 maakte  en twee minuten later lag Christiaan Perrier de bal terug op Teun Ros die snoeihard binnen schoot 3-1. Een kans voor Ruben van Tilborg ging tenslotte net naast. Een hard werkend GRC is door dit resultaat gedegradeerd en zal volgend seizoen de draad weer moeten oppakken in de 2e klasse.