4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

Niet Almkerk maar het arbitrale duo laten GRC 14 officieus degraderen.

GRC 14 heeft zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen Almkerk gelijk gespeeld. Dit was niet de verdienste van Almkerk. Door twee blunders van de neutrale grensrechter Michael Hoeksma en scheidsrechter Aad Hilgersom werd GRC 14 een overwinning. En met het strooien van gele kaarten voor beide clubs in een sportieve wedstrijd blies hij de wedstrijd totaal kapot.

De eerste kans van de wedstrijd werkte Rick Ruijtenberg de bal via de keeper naast. Twee minuten later in de zesde minuut kwam GRC op voorsprong toen Wilco van Rossem op aangeven van Michael v d Oever kon scoren 1-0. Aan de andere kant ging een schot van Remco den Besten voorlangs.

GRC kreeg kansen om de scoren te verdubbelen. Een kans voor Michael v d Oever werd door doelman Luc van Dongen gepakt en een voorzet van Koen van Baardwijk werd door diezelfde van den Oever via de doelman corner gemaakt. Op aangeven van Wilco van Rossem redde de doelman opnieuw bij de inzet van Michael v d Oever.

Vijf minuten voor rust had Michael v d Oever wel succes toen hij een voorzet van Wilco van Rossem wel benutte 2-0.Een beter GRC dacht op rozen te zitten. Maar gelijk na rust was er de eerder genoemde blunder van grensrechter Hoeksma. Een bal in de kruising werd door Nicky Janssen fantastisch gestopt en de grensrechter die notabene ter hoogte van de zestienmeter stond constateerde dat de bal de doellijn was gepasseerd, wat zeker niet het geval was 2-1.

Een schot van Toon van Drunen werd gestopt door Nicky en een corner van Ricky Vroon werd door Wilco van Rossem naast gekopt. Na een klein uur had het zomaar gelijk kunnen worden .Quinton Eugenia alleen voor  doel verscheen. Maar met een geweldige redding wist Nicky Janssen de gelijkmaker te voorkomen. GRC moest steeds verder terug.

En twee minuten werd het dankzij scheidsrechter Hilgersom toch gelijk. Quinten Eugenia trapte de bal uit de handen van de op de grond liggende Nicky Janssen en kwam daardoor ten val. En ja hoor tot ieders verbazing ging de bal op de stip in plaats van een vrije trap voor GRC 14. Het cadeautje werd door Jelle Stalenhoef dankbaar in ontvangst genomen 2-2. Gewoon een schande deze beslissing. Evenals uit bij LRC werd GRC 14 voor de tweede keer dit seizoen een oor aangenaaid.

Almkerk kreeg hierna de betere kansen . Op een schot van Areano Seter was er een goede redding van Nicky Janssen. Diezelfde Seters was hierna nog twee keer gevaarlijk. Eerst kwam hij voor een open doel en schoot naast en bij de tweede keer stond de GRC doelman in de weg. Dennis van Es moest vlak voor tijd nog redding brengen op de doellijn toen Janssen al gepasseerd was.

De eindstand was zeker wel gerechtvaardigd, alleen de manier waarop deze tot stand kwam was gewoon belachelijk te noemen. Door dit resultaat is GRC officieus gedegradeerd. Volgende week uit bij Montfoort zal GRC 14 moeten winnen met grote cijfers moeten winnen en moeten Woudenberg of FC Breukelen fors verliezen. Maar daar gelooft eigenlijk niemand meer in.