GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 strijdend ten onder tegen koploper Huizen

GRC 14 verloor zaterdag met een tomeloze inzet van koploper Huizen. Door deze inzet had GRC zeker een puntje verdiend tegen een beter voetballend Huizen.

Het eerste gevaar kwam in de eerste minuut van Huizen door een kopbal van Timo Vos die door Nicky Janssen goed werd gepakt. De eerste corner van GRC in de tweede minuut leverde eveneens niets op evenals een schot van Anouar Aktaou. Een vrije trap van Wesley v d Oever  ging over het doel. Even later was er een goede redding van doelman Jaime Hensen op een schot van Michael v d Oever. Uit de corner werd de bal door een Huizen verdediger van de doellijn gekopt.

Vijf minuten later kwam GRC verrassend op voorsprong toen Dylan Roovers licht werd aangetikt en scheidsrechter van Dijk uit Etten Leur naar de stip wees en Koen van Baardwijk de keeper naar de verkeerde hoek stuurde 1-0. Drie minuten later werd een schot van Michael v d Oever gepakt door de doelman.

Acht minuten voor rust was er een geweldige redding van Nicky Janssen  op een schot van Theo Visser. Maar drie minuten voor rust was er een aarzelend optreden van de GRC verdediging en was het voor velen buitenspel en was het Felitciano Zschusschen die de 1-1 kon binnen tikken. Dit was voor GRC een enorme tegenvaller. Huizen probeerde voor rust nog op voorsprong te komen, Maar een vrije trap van Theo Visser werd door Nicky Janssen goed gestopt evenals de kopbal van Dennis Lamme. De rust ging dan ook met een 1-1 stand in.

Na rust bleef GRC heel hard werken .Zo ging een kopbal van Michael v d Oever rakelings over en schoot Tim Boterenbrood bijna in eigen doel. Maar helaas voor GRC ging de bal rakelings over de lat. Even later kon Michael v d Oever net niet bij de bal op een voorzet van Koen van Baardwijk. Aan de andere kant werd een voorzet van Dennis Lamme door iedereen gemist. Een minuut was er een enorme kans voor Hidde van der Veldt. Maar gelukkig voor GRC wipte hij de bal over het doel.

Op het uur een enorme kans voor Wilco van Rossem voor open doel die een voorzet van Koen van Baardwijk voor het intikken had maar de bal naast het doel zag verdwijnen. Aan de andere stond Hidde van der Veldt eveneens voor open doel, maar hij kopte in de handen van de opnieuw uitblinkende Nicky Janssen. Vier minuten later opnieuw een uitstekende redding bij een doorgebroken speler van Huizen.

Schoten van Theo Visser en Hidde van der Veldt leverde niets op. GRC ston daarna met de rug tegen de muur en was het een kwestie van tijd dat Huizen zou scoren. Opnieuw goed keeperswerk voorkwam dat Felitciano Zschusschen kon scoren. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel dan toch het al lang in lucht hangende doelpunt toen Jeroen Lamme uit een corner van rechts raak kopte 1-2. Het moe gestreden GRC wilde nog wel maar was niet meer bij machte om aan te vallen.

In blessuretijd waren er nog wel twee mogelijkheden voor Huizen. Een vrije trap van Sergae Kogeldans werd goed door Nicky gepakt en een schot van Theo Visser scheerde rakelings langs de paal. Ondanks het verlies kregen de spelers toch nog een warm applaus van de GRC supporters. Zaterdag speelt GRC 14 opnieuw een thuiswedstrijd tegen Roda’46 uit Leusden. Aanvang 14.30 uur.