4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC – GRC 14 3-0  Ruststand 1-0

Voor de vijfde keer dit seizoen leed GRC 14 een 3-0 nederlaag. Ditmaal was LRC de betere ploeg. LRC trok vanaf de aftrap ten aanval en het was Bart Barendregt die in de tweede minuut zijn schot net over de lat zag verdwijnen. Een zelfde lot was er voor een schot van Wesley van den Oever. Even later een schot van Maikel v d Water wat rakelings naast ging en was er een goede redding van Nicky Janssen op een schot van Nordin el Hassani.

Na ruim tien minuten was er een mogelijkheid voor GRC uit een corner welke echter niets op leverde. Bij de tegen aanval van LRC over links van Axel Kordelaar was het Rick van Loo die de 1-0 kon binnen schieten. GRC kreeg hierna toch wat meer vat op het spel van LRC. Op aangeven van Mitchel Bastianen schoot Koen van Baardwijk net naast en kon een misverstand tussen een verdediger en de LRC keeper nog net ten koste van een corner een GRC doelpunt voorkomen worden. In de laatste minuut voor rust kwam GRC nog goed weg Bart Barendregt een bijna niet te missen kans nog naast kon werken.

Na rust werd GRC wel wat sterker. Zo kopte Mitchell Bastianen in de handen van de keeper en ging de kopbal van Wilco van Rossem net over. Toch was het weer LRC wat scoorde toen Bart Barendrecht op links veel vrijheid kreeg en uit een moeilijke positie de 2-0 kon scoren. Na ruim een uur een geweldige redding van Nicky Janssen op een afstandsschot van Aimane Seqqal.

Schoten van Mitchell Bastianen en Koen van Baardwijk verdwenen over en naast het doel. In minuut 66 kreeg Rick Ruijtenberg zijn tweede gele kaart en kon met rood vertrekken ,al was dit wel een zware straf. Toch probeerde GRC nog wat aan de stand te veranderen. Zo verdween een vrije trap van Wesley van den Oever net over en schoot Dennis van Es net naast.

Maar acht minuten voor tijd kwam dan toch de definitieve nekslag toen LRC een strafschop mocht nemen die door Aimane Seqqal feilloos werd binnen geschoten 3-0.

Door deze nederlaag komt de gevarenzone steeds dichterbij en zal er zaterdag thuis van SVL gewonnen moeten worden om hen niet op gelijke hoogte te laten komen, want dan gaat het er wel heel slecht uit zien