4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 – SVL 3-3

In een zenuwslopende wedstrijd hebben GRC 14 en SVL de punten broederlijk verdeeld. Beide teams gingen vol voor de winst. GRC 14 kwam tot drie keer toe op voorsprong maar telkens wisten de gasten uit Langbroek de stand weer gelijk te trekken.  Eind conclusie is dat beide weinig zijn opgeschoten met een punt.

De beginfase liet een iets sterker SVL te zien, maar het was GRC dat na zeven minuten de score opende toen een dieptepass van achteren bij Michael van den Oever terecht kwam die razend snel naar het SVL doel oprukte en keurig de 1-0 op het scorebord plaatste.

Zeven minuten later was er een kans voor Stan van Tilborg die door Michael v d Oever diep werd gestuurd, echter zijn schot ging net naast. Na een kwartier kwam SVL weer op gelijke hoogte omdat op links te veel vrijheid werd weg gegeven en de voorzet door Ali Alkan werd binnen gewerkt 1-1.

Tien minuten later kwam GRC voor de tweede keer op voorsprong toen een voorzet van Michael v d Oever van links door Mitchell Bastianen werd binnen geschoten 2-1. Net voor rust moest doelman Mathijs Mocking alles uit de kast halen om een schot van Stan van Tilborg onschadelijk te maken.

Direct na rust trok SVL de stand al weer gelijk na matig verdedigen van GRC  was het opnieuw Ali Alkan die kon scoren 2-2. SVL wilde doordrukken en GRC moest ver achteruit. Zij kregen dan ook een paar kansen om op voorsprong te komen. Zo verdween een kopbal van Jorrit Fiegen uit een voorzet van rechts net over de lat en miste Bart Aalbertsen een hele grote kans door naast te schieten.

Aan de andere kant was er bij een corner van Koen van Baardwijk niemand voor het doel om de bal in te tikken evenals bij een doorbraak van Michael v d Oever toen er opnieuw niemand ter plaatse was om af te ronden. SVL bleef wat sterker tot tien minuten voor tijd. Een schot van Bart Aalbertsen werd goed door Nicky Janssen gestopt.

In de 68ste minuut brak Michael v d Oever door en werd hij op de rand van de zestien onderuit gehaald waar een rode kaart zeker op zijn plaats was geweest, maar werd door scheidsrechter Mike Klaare uit Tiel beoordeeld als dat er niets aan de hand was. Aan de andere kreeg SVL opnieuw een grote kans maar schoot Jens van Doorn voorlangs.

Met nog een kwartier te gaan scoorde Stan van Tilborg, maar volgens de grensrechter deed hij dat in buitenspel positie. Aan beide zijde ontstonden in de laatste tien minuten kansen om op mvoorsprong te komen. Zo verdween een schot van Al Alkan hoog over het doel en werd een inzet van Wilco van Rossem nog tot corner verwerkt. Zes minuten voor tijd dacht GRC de winst alsnog binnen te halen toen uit een corner de bal via Marco Strik voor de voeten van Mitchell Bastianen kwam en hij zijn tweede van de avond kon scoren 3-2.

Maar SVL wilde zich niet gewonnen geven en het was Jorrit Fiegen die uit een  corner de 3-3 kon binnen koppen. Hierna volgde nog enkele bloedstollende minuten in de blessure tijd , maar de gelijke stand op het bord staan. Zoals eerder gezegd schoten beide teams weinig op met een punt. Zaterdag a.s. speelt GRC 14 opnieuw thuis tegen Nivo Sparta en dan maar open op een goed resultaat.