4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 – Nivo Sparta 1-2

Voor de tweede keer dit seizoen heeft GRC 14 zijn meerdere moeten erkennen in Nivo Sparta. Destijds werd de uitwedstrijd met 3-0 verloren. Deze keer werd het een 1-2 overwinning voor de gasten uit Zaltbommel.

Voor rust was Nivo Sparta sterker en speelde ook beter als GRC 14. Al vroeg in de wedstrijd kwam GRC op achterstand na slecht uit verdedigen was het Martijn de Wildt die eenvoudig kon scoren 0-1. Hiervoor werd een schot van Stan van Tilborg nog geblokt door een Nivo verdediger.

Als het binnen een kwartier 0-3 had gestaan had GRC niets te zeggen gehad. Na twaalf minuten was er een geweldige redding van Nicky Janssen op een schot van Daan Schreuders en twee minuten later opnieuw een goede redding bij een kopbal van Mitchell Heesbeen. Weer twee minuten later werd een voorzet van links door Bart Goesten over gekopt.

Na ruim een half uur was er de eerste mogelijkheid voor  Wilco van Rossem, echter zijn inzet belandde tegen de keeper.

Na rust gaf GRC 14 wel wat beter partij al bleef het spel van Nivo Sparta beter verzorgd. GRC kreeg wat meer vat op het spel van Nivo. Een schot van Dennis van Es werd door doelman Mark van der Heiden gestopt. Even later had het zomaar 0-2 kunnen worden toen een voorzet van Frenkie Schaap door iedereen werd gemist.

Vijf minuten later was het echter wel raak uit een vrije trap van Jordi Ruijsch langs de muur in de rechter beneden hoek verdween , waar mijns inziens de muur niet goed stond 0-2. Na een uur was er opnieuw een mogelijkheid voor Nivo. Maar gelukkig kopte Iain Brands over. Even later was er opnieuw een goede redding van Nicky Janssen op een schot Frenkie Schaap.

De laatste twintig minuten waren wel voor GRC 14. Zo werd er eerst een bal bal door een Nivo verdediger van de lijn gehaald. Met nog een kwartier op de klok kreeg GRC 14 toch weer hoop toen Michael van den Oever op links goed door ging en aflag op Stan van Tilborg die keurig de 1-2 kon binnen schieten. In de spannende slotfase kreeg GRC toch nog een tweetal aardige mogelijkheden , maar helaas konden zij hieruit niet meer tot score komen. Ondanks dat Nivo Sparta beter was had het hard werkende GRC deze wedstrijd niet behoeven verliezen.

Volgende zaterdag speelt GRC uit tegen FC De Bilt. Let op deze wedstrijd begint om 14.00 uur.