4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 – Sliedrecht 2-4

GRC 14 werd zaterdag door Sliedrecht volledig overklast. Sliedrecht won dan ook dik verdiend en GRC mocht blij zijn dat de uitslag uitgevallen is. Met een dosis geluk aan GRC zijde bleef het maar bij 2-4. Mijns inziens moet er bij GRC hard worden ingegrepen om directe degradatie te voorkomen. Vooral aan de zijkanten achterin speelde GRC heel zwak en werd het dikwijls over lopen.

Na zes minuten kwam GRC al goed weg toen een schot van Marciano Simonis op de paal uiteen spatte. Nauwelijks een minuut later was het wel raak toen Roy van ’t Hoog geheel vrijstaand kon binnen koppen 0-1. Lang konden zij niet van de voorsprong genieten. Want twee minuten scoorde Wesley van den Oever met een geweldige vrije trap de gelijkmaker 1-1.

Sliedrecht ging hierna de druk opvoeren wat ook leidde tot enkele kansen. Een schot van Rodney Huygen werd goed door Nicky Janssen gepakt en twee minuten moest Wilco van Rossem op de doellijn redding brengen bij een kopbal van Bas van Stokkum. Maar even later was het wel raak bij een vrije trap van Marciano Simonis die door de geheel vrijstaande Dennis Verhoef simpel kon worden binnen gewerkt 1-2.

Na een half uur had GRC alle geluk aan haar zijde bij een schot van Roy van ’t Hoog op de paal. Weer even later kopte Dennis Verhoef op de lat en kon Nicky Jannsen bij een schot van diezelfde Verhoef erger voorkomen. Net voor rust een geweldige redding van Nicky bij een schot van Luciano Simonis welk via een GRC been van richting werd veranderd en hij deze uit de bovenhoek stompte. Vijf minuten voor rust viel de definitieve beslissing omdat Luciano van Harlingen op link zoveel vrijheid kreeg en daarbij Niels Nieuwesteeg kon bedienen die gemakkelijk de 1-3 kon binnen koppen.

En nog was de koek niet op, want in de laatste minuut stapte Dennis Verhoef over de bal bij een voorzet van rechts en was het Luciano van Harlingen die de 1-4 ruststand op het bord bracht.

Na rust wisselde GRC drie spelers te weten Wesley v d Oever ,Carlo Versteeg en Wilco van Rossem waarvoor Wessel Westerlaken, Mitchell Bastianen (voor iedereenonbegrijpelijk dat hij niet in de basis startte ) en Joey Loendersloot. GRC kreeg ook wat meer vat op het spel van Sliedrecht. Maar na acht minuten moest ook Thijn van der Velden geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Ricky Vroon in het veld.

Na een klein half uur haalde Michael v d Oever een bal van de lijn en mist een paar minuten later Niels Nieuwesteeg voor een leeg doel op drie meter afstand door naast te schieten. In de 67ste minuut kon GRC zowaar iets terug doen toen Mitcell Bastianen bijn vanaf de middenlijn kon doorbreken en keurig de 2-4 kon binnen werken. Zeven minuten voor het einde was er nog een klein kansje voor Michael v d Oever, maar hij strandde op een tegenstander

Twee minuten later een kopbal van Rick Ruijtenberg die op de voeten van doelman Mathijs Donatz belandde. In de laatste drie minuten kwam GRC nog twee keer goed weg toen een inzet opnieuw van de doellijn werd gehaald en door een goede redding Van Nicky Janssen op een schot van Niels Nieuwesteeg.

Door deze nederlaag is GRC op de laatste plaats terecht gekomen en zal er dus echt wat moeten gebeuren in de komende vijf wedstrijden. Dinsdag 10 mei speelt GRC uit tegen Woudenberg en zaterdag thuis tegen LRC.