1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Zuidvogels – GRC 14 3-1

Net als in de thuiswedstrijd moest GRC 14 zaterdag opnieuw met een 3-1 nederlaag zijn meerdere erkennen in Zuidvogels uit Huizen. Op alle fronten werd GRC af getroefd in de eerste helft.

Na zes minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De eerste aanval was nog wel voor GRC en kon doelman Danny Versteegt op tijd ingrijpen bij een voorzet van Stan v Tilborg. Maar uit de tegen aanval ging Nicky Janssen lelijk in de fout door de bal te lossen bij een vrije trap van Jorni Camps en was het Mohamed Ayoubi die simpel kon binnen tikken 1-0. Drie minuten later zag Janssen erop nieuw niet goed uit bij een afstandsschot van Jorni Camps in de linker benedenhoek al ging ook de rest van de verdediging hierbij niet vrij uit omdat deze speler vanaf de middenlijn zonder ook maar een stro breed in de weg te leggen 2-0.

In het restant van de wedstrijd herstelde Nicky Janssen zich goed met enkele reddingen. Zo was er een goede redding op een schot van Youri van Kommer. Na ruim een half uur had GRC al het geluk aan haar zijde toen een schot van Imar Kort op de kruising uiteen spatte en in de rebound op de paal werd geschoten. Even later verdween een schot van Huib van Eijnsbergen hoog over en kon een vrije trap van diezelfde speler door Marco Strik worden weg gekopt.

Na rust kon GRC wel wat meer tegenstand bieden maar speelde wel wat slordig en leed het ook wel veel balverlies en zat er weinig opbouw in het spel. Te veel werd er met lange ballen gespeeld die dikwijls gemakkelijk door Zuidvogels konden worden onderschept.

Zeven minuten na rust kon een voorzet nog door Thijn van der Velden tot corner worden gekopt. Maar uit deze corner van Ricardo Tat was het Hidde van Erkel die de 3-0 kon binnen werken. Nauwelijks een minuut later opnieuw bij een van de vele corners van Ricardo Tat kon Nicky Janssen de bal weg boksen en ging een kopbal van Youri van Kommer over het doel.

In de volgende minuut kon GRC 14 iets terug doen toen Mitchell Bastianen goed door ging en doelman Danny Versteegt het nakijken gaf 3-1. Even later kon diezelfde Bastianen een vloeiende aanval van Zuidvogels nog net corner tikken. Aan de andere kant scheerde een voorzet van Stan van Tilborg rakelings langs de paal.

Een vrije trap van Ricardo Tat ging net naast en pakte Nicky Janssen een inzet van de vrij voor het doel staande Martin Cambell uitstekend. Thijn van der Velden moest alles uit de kast om een doelpunt ten koste van een corner te voorkomen. Tenslotte ging een kopbal van Thijn net naast.

Door deze nederlaag is GRC 14 af gezakt naar de voorlaatste plaats en zullen uit de laatste zes wedstrijden toch punten moeten gaan pakken want het is nu een minuut voor twaalf. Zaterdag aanstaande komt Sliedrecht op bezoek die bezig zijn om een gooi voor de derde periode te doen. Dus opnieuw een zware opgave voor GRC 14.