4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 doet zich zelf tekort tegen LRC

GRC 14 had zaterdag de kans om eindelijk de eerste thuis overwinning te behalen. In blessuretijd kreeg GRC een strafschop toegewezen van scheidsrechter van Helden uit Prinsenbeek, maar helaas miste Koen van Baardwijk dit cadeautje. Voor rust was LRC sterker en beter, maar na rust zagen we een heel ander GRC.

LRC wilde snel zaken doen en na twee minuten was er een gevaarlijk schot van Rick van Loo wat rakelings naast ging evenals een vrije trap van Mark den Hartogh. De beste kans was er na tien minuten voor LRC, maar werd de bal van de lijn gehaald door een GRC verdediger. Het eerste wapenfeit van GRC was er een minuut later toen een schot van Mitchell Bastianen net naast ging en hij zich daarbij dusdanig blesseerde en het veld moest verlaten. Een grote tegenvaller voor GRC dus.

Hierna golfde het spel op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. Voor GRC ging een schot van Stan van Tilborg naast en een corner van Koen van Baardwijk werd door doelman Levi ’t Lam weg gestompt. Aan de andere waren er twee goede reddingen van Nicky Janssen op schoten van Nordin el Hassani en Maikel van de Water.

Maar zoals bij meerdere voorgaande wedstrijden kwam GRC opnieuw net voor rust op achetrstand toen een voorzet van rechts door Nordin el Hassani werd binnen getikt. Een domper voor GRC. Toch kreeg GRC nog een kansje, maar de vrije trap van Wesley v d Oever werd door zijn broer Michael naast gekopt.

Na rust een veel feller GRC en na zes minuten werd Koen van Baardwijk neer gehaald en ging hij zelf achter de bal staan en schoot de strafschop vlekkeloos binnen 1-1. Schoten van Bart Barendregt gingen over en naast. De wedstrijd werd meer open en er ontstond aan beide zijden meer ruimte.

Zo kopte Mark den Hartogh uit een corner over en had GRC de pech dat een kopbal van Rick Ruijtenberg van de lijn werd gehaald. Vier minuten voor tijd een grote kans voor GRC toen Koen van Baardwijk uit een voorzet van Michael v d Oever zijn inzet voorlangs zag verdwijnen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was er opnieuw pech voor GRC toen een kopbal van Thijn van der Velden opnieuw van de lijn werd gehaald.

Maar in blessuretijd leek GRC er alsnog met de winst vandoor te gaan toen scheidsrechter van Helden GRC een strafschop toekende, al leek het dubieus. Zou GRC dan eindelijk de eerste thuis overwinning gaan behalen. Opnieuw ging Koen van Baardwijk achter de bal staan, maar ditmaal was de doelman wel op zijn hoede en stopte de minder goed ingeschoten strafschop. GRC was teleur gesteld en had de kans voorbij laten gaan om de laatste plaats te verlaten.

Zaterdag opnieuw een belangrijke wedstrijd uit tegen SVL in Langbroek .Om rechtstreekse degradatie te ontlopen zal er daar gewonnen moeten worden.