4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 – Roda’46 2-4

Nog steeds moet GRC 14 wachten op de eerste thuis overwinning. Zaterdag was Roda’46 uit Leusden te sterk. Roda speelde beter voetbal dan GRC 14 al kwam GRC 14 een kwartier voor tijd op gelijke hoogte.

De eerste was Roda’46 veel sterker en beter. Dit leidde in de eerste minuut al tot een kans, maar Nicky kon nog net redding brengen. Aan de andere kant werd een voorzet van Koen van Baardwijk door doelman Laurens Reincke gepakt. Een kopbal van Tristan Wallet evenals een schot van Omar Touhami vlogen over het doel.

Na dertien minuten kwam Roda’46  toch op voorsprong toen Nassim Barkoki geheel vrij stond en simpel de 0-1 op het bord kon brengen. Een vrije trap van Wesley van den Oever kon eenvoudig door de doelman worden gepakt. Na ruim twintig minuten een geweldige redding van Nicky Janssen op een lobje van Berry Powel. Drie minuten later een mogelijkheid voor Stan van Tilborg na een goede aanval, echter de doelman wist een doelpunt te voorkomen.

Na een half uur werd het 0-2 door Berry Powel die zeker een meter buitenspel stond, echter scheidsrechter Richard van de Rest uit Dordrecht wilde niet ingaan op het vlagsignaal van Bert Bolink. Vijf minuten deed GRC wat terug toen Stan van Tilborg uit een goede aanval over links de voorzet van Michael van den Over kon binnen werken 1-2. Tenslotte werd schoten van Berry Powel en Joey Kwint onschadelijk gemaakt.

Na rust ging GRC wel wat beter spelen en werd het ook wat sterker dan Roda’46 en waren op zoek naar de gelijkmaker. In de eerste minuut werd een schot van Stan van Tilborg door de doelman gepakt. Nauwelijks een minuut later moest Nicky Janssen alles uit de kast halen toen Carlo Versteeg de bal totaal verkeerd raakte.

Tien minuten na rust werd Koen van Baardwijk op de rand van de zestien neergehaald  en belandde zijn vrije trap in de muur. Op het uur was er een enorme kans voor open doel voor Tristan Wallet, echter schoot hij gelukkig naast .Aan de ander kant was er een goede kans voor Luc van Hemert voor open doel op aangeven van Koen van Baardwijk, maar via een tegenstander verdween de bal tot corner.

Met nog een kwartier te gaan werd Wilco van Rossem naar de grond getrokken en wees de scheidsrechter resoluut naar de stip en was het Koen van Baardwijk die deze penalty verzilverde 2-2.Dus rees bij iedereen de hoop om een punt te behalen. Echter deze hoop werd binnen een minuut alweer om zeep geholpen toen Nassim Barkoki met een afstandsschot Nicky Janssen verraste 2-3.

Dit was voor GRC een enorme domper. Het zag er dan ook eerder naar uit dat Roda’46 verder afstand zou nemen als dat het gelijk zou worden. En zo geschiedde het ook. Een goede redding van Nicky Janssen voor kwam dat Nassim Barkoki zijn hattrick kon voltooien en miste Berry Powel vrij voor doel door naast te schiete.. Vijf minuten voor tijd werd het dan toch 2-4 toen invaller Jasper van Dijk vrij kon doorlopen. Door dit resultaat wacht GRC 14 dus nog steeds op de eerste thuis overwinning. Zaterdag a.s. wacht GRC 14 de moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer twee Zuidvogels uit Huizen. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.