3731AL
DE BILT
tel. 030-2204575

FC De Bilt – GRC 14 1-2 Ruststand 1-0

Zaterdag behaalde GRC 14 sinds 20 november eindelijk weer een overwinning. Met 1-2 wonnen zij van FC De Bilt en dat was zeker niet onverdiend. Voor rust was de Bilt wel iets beter en sterker, maar na rust was GRC de boven liggende partij. Er werd voor iedere meter gevochten. Stuk voor stuk toonde iedereen een enorme inzet, met uitblinkers Nicky Janssen, Thijn van der Velden en Stan van Tilborg die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

Na vier minuten kwam De Bilt al goed weg toen uit een corner een de Bilt speler de bal over zijn eigen doel schoot. Een vrije trap van Niels Hilhorst verdween voorlangs . Diezelfde speler kopte een corner van Oualid Imoussaten  over de lat.

Na ruim een kwartier had scheidsrechter Alvarez de bal op de stip moeten leggen toen Michael v d Oever op aangeven van Wilco v Rossem werd neergehaald, echter de scheidsrechter gaf nog niet eens een vrije trap. Na twintig minuten kon de man of de match Nicky Janssen voor het eerst zijn kunnen tonen op een schot van Niels Hilhorst.

Twee minuten later opnieuw een redding op een schot Oualid Imoussaten  en weer even later maakte hij een schot van Niels Hilhorst onschadelijk. Aan de andere kant schoot Stan van Tilborg na een goede aanval net naast. Na ruim een half uur kon Michael v d Oever net niet bij de bal uit een voorzet van Stan v Tilborg.

Een kopbal van Sander van den Berg verdween over het doel en werd een schot Pier Veld man goed gestopt door Nicky Janssen. Toch kwam De Bilt net voor rust op voorsprong toen GRC volgens de grensrechter een overtreding maakte en de scheidsrechter gewoon liet door spelen en vervolgens alsnog floot. De vrije trap van Youness Akhiat werd door invaller Joey Koetsier binnen  gekopt 1-0.

Na rust kwam GRC sterk uit de kleedkamer en na 15 seconden profiteerde Stan van Tilborg na mistasten van een verdediger  en schoot hij beheerst de gelijkmaker binnen 1-1. Vijf minuten later brak Stan opnieuw door, echter toen kon een verdediger nog net ingrijpen. Drie minuten later had de bal opnieuw op de stip gemoeten toen Michael v d Oever opnieuw onderuit werd gehaald, maar opnieuw werd er niet voor een overtreding gefloten.

Na een klein uur was er een kans voor Michael v d Oever op aangeven van Wilco van Rossem, echter de keeper kon nog redding brengen. Even later moest Nicky Janssen ver uit zijn doel komen om een doelpunt te voorkomen. Ook een afstandsschot van Murat Soner wist hij onschadelijk te maken. Een goede combinatie tussen Stan en Michael waarbij Michael strandde op eev verdediger die er nog een corner van kon maken.

Met nog een kwartier te gaan scoorde Sander van den Berg wel voor de Bilt,echter stond hij in buitenspel positie. Acht minuten voor tijd was het wel GRC dat scoorde toen een mooie aanval via Michael en Wilco de bal bij Stan van Tilborg kwam en hij zijn tweede van de middag op fraaie wijze kon binnen schieten 1-2.

De laatste minuten inclusief blessuretijd was het wel billen knijpen omdat De Bilt met man en macht ging aanvallen. Maar verder dan een gevaarlijke corner en een kopbal van Sander v d Berg, die door Nicky Janssen werd gepakt, kwamen zij niet. Dus eindelijk weer drie punten en speelt GRC 14 zaterdag thuis tegen FC Breukelen om 14.30 uur.