1271AA
HUIZEN
tel. 035-5254645

Huizen -GRC 14

De laatste wedstrijd in 2021 speelde GRC 14 thuis tegen Woudenberg op 27 november en verloren toen met 0-3. Zaterdag werd met dezelfde cijfers verloren bij koploper Huizen.

Het eerste half uur was het Huizen wat de klok sloeg en mocht GRC nog blij zijn dat het bij rust nog maar 2-0 was.  Huizen was op alle fronten de betere partij en was duidelijk een maatje te groot.

In de tweede minuut moest Nicky Janssen al redding brengen op een vrije trap van Theo Visser en drie minuten later schoot Felitciano Zschusschen recht in de handen van Nicky  en werd een schot van Sebastiaan van Kammen nog net tot corner getikt.

Maar in de 18e minuut was het wel raak toen een voorzet van rechts door Dylan Roovers ongelukkig in eigen doel werd gewerkt, al moet gezegd dat anders een Huizen speler dit wel gedaan zou hebben. Vijf minuten later werd het al 2-0 door Anouar Aktaou die met een prachtig schot Nicky Janssen in de rechter bovenhoek passeerde al  had scheidsrechter Jasper Jongejan uit Alkmaar dit doelpunt nooit goed mogen keuren omdat de via zijn lichaam bij een Huizen speler terecht kwam, en dus een stuitbal had moeten geven.

Het laatste kwartier kwam GRC wel wat beter in de wedstrijd en kreeg het ook een paar kansjes. Tien minuten voor rust had Mitchell Bastianen de pech omdat zijn schot op de lat belandde. En op slag van rust kon doelman Jaime Hensen nog net redding brengen op een inzet van Wilco van Rossem.

Net na rust was er opnieuw een kans voor GRC toen een Huizen verdediger de bal verkeerd terug speelde en Michael van den Oever te weinig deed met dit cadeautje. Vanaf dat moment was het toch weer Huizen wat de regie in handen nam en druk ging uitoefenen op het GRC doel.

Bij een doorbraak van Tim Boterenbrood kon Nicky Janssen de bal nog net tot corner verwerken. Maar na een klein uur viel dan toch de definitieve beslissing toen Joshua Lo-Asioe uit een corner van links geheel vrijstaand kon raak koppen 3-0.

Goed keeperswerk van Nicky Janssen voorkwam dat de uitslag nog groter werd .Zo maakte hij een kopbal van de Huizen spits onschadelijk. Gelukkig stond het vizier bij Huizen ook niet op scherp. Een schot van Theo Visser ging voorlangs en schoot Lennart Dubbeldam naast en kopte Frank van den Bosch eveneens aan de verkeerde kant van de paal.

Gezien het spelbeeld een verdiende overwinning voor de thuisclub op een matig spelend GRC 14. Gelukkig voor GRC verloren ook alle clubs die onder GRC staan ook zodat er in de stand onderin geen verandering kwam. Zaterdag a.s speelt GRC opnieuw uit om 15.00 uur bij LRC in Leerdam.