Heinenoord steelt puntje in tweede helft

5 november 2016 14:30

Schenkels, J.P.A.A.

Onbekend

GRC 14 behaalt tegen koploper Heinenoord eerste punt op vreemde bodem

GRC 14 speelde zaterdag verdienstelijk gelijk tegen koploper Heinenoord, al mochten zij voor rust niet klagen dat toen niet tegen een 3-0 achterstand werd aangekeken. GRC kon niet anders dan verdedigen en hadden het geluk dat Heinenoord uit de vele kansen niet wisten te scoren.

De eerste kans was er na een kleine tien minuten, maar schoot Mitch Fransen hoog over en naast. Vijf minuten verdween een schot van Andy Bouterse voorlangs en schoot Danny van Valen naast. De grootste kansen waren er rond de 25ste minuut. Eerst was het Melvin Zaalman die Alex Kant zijn hielen liet zien en Dennis Mijdam met de voet kon redden. Twee minuten later stormde Marvin Strik na goed voorbereidend werk van Melvin Zaalman alleen op doel af en ditmaal bracht de paal redding.

Nauwelijks een minuut later opnieuw een geweldige redding van Dennis Mijdam toen hij een schot van Vinicius Bongaertz uit de hoek rammelde. Vijf minuten moest Wilco v Rossem Mijdam te hulp schieten door de bal van de doellijn te halen bij een schot van Danny van Valen. Even later opnieuw een redding met de voet bij een schot van Mitch Fransen.

De eerste mogelijkheid voor GRC was er vier minuten voor rust toen Samed Köksal goed doorging en de keeper kon ingrijpen. Tenslotte ging een schot van Maba voorlangs. Een veel beter Heinenoord dat GRC 14 met de rug tegen de muur zette.

Na rust speelde GRC 14 zoals gebruikelijk een veel betere wedstrijd en mocht Heinenoord nog blij zijn met een gestolen puntje temeer omdat GRC 14 door ,de overigens goed leidende scheidsrechter Schenkels, niet werd beloond met een strafschop.

De eerste minuten van de tweede helft waren nog wel voor Heinenoord. Zo ging een schot van Danny van Valen nog naast en stopte Dennis Mijdam een schot van Melvin Zaalman. Maar toen de 53ste minuut toen Michael v d Oever met twee handen in de rug naar de grond werd geduwd en de scheidsrechter dit afdeed met niets te doen.

Heinenoord bleef wel sterker, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na een uur een geweldige redding van Mijdam toen hij een schot onder de lat van Ramon Salaz over de lat tikte en kopte Danny van Valen uit een corner naast.

Met nog een kleine twintig minuten te spelen leek een verrassing in de maak toen Wilco van Oord uit een corner van Wesley v d Oever raak kopte 0-1. Lang duurde de pret echter niet, want van af de aftrap scoorde Heinenoord met een snelle counter de gelijkmaker door Melvin Zaalman 1-1.Hierna was het GRC 14 welk de regie in handen nam en kreeg ook kansen. Met een kwartier te gaan brak Maba door en was er niemand voor het doel om af te ronden. Even later kon Maarten Lievaart net niet bij de bal om een vrije trap van Wesley v d Oever doeltreffend af te ronden.

De laatste vijf minuten deed Heinenoord er alles aan om de winst nog binnen te halen, maar GRC 14 gaf geen krimp en kon zodoende een punt over de streep trekken tegen een goede ploeg die echter moeilijk tot score kon komen. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging tegen Rijsoord en zal GRC proberen om de ongeslagen status thuis te behouden.