15 oktober 2016 14:30

Kalmar, L.

Onbekend

Geflatteerde  nederlaag van GRC 14 uit bij Almkerk

Opnieuw wist GRC 14 in een uitwedstrijd geen punten mee naar huis te nemen. Bij rust keek GRC 14 tegen een 2-0 achterstand aan, wat zeker niet nodig was geweest. Een veel te gemakkelijk gegeven strafschop en onnodig balverlies waren hiervan de oorzaak.

Voor rust ging de wedstrijd redelijk gelijk op, al was Almkerk wel wat beter in het vinden van elkaar. Na tien minuten de eerste mogelijkheid voor Almkerk toen Bart Dirven uit een corner naast kopte. Twee minuten later kreeg Almkerk wel een veel te gemakkelijk gegeven strafschop toen Wilco v Rossum in de ogen van de scheidsrechter een overtreding beging en Bart Dirven dankbaar dit cadeautje mocht uitpakken.

Na een half uur de eerste mogelijkheid voor GRC, maar het schot van Lars Verwijst ging over het doel. Gelijk daar op verdween een schot van Bart Dirven naast. Vier minuten later balverlies van Wilco van Oord en schoot Sjoerd Boons de bal onhoudbaar in de linker benedenhoek 2-0.

Een minuut of vijf voor rust had een prima aanval over rechts,  via Samed Köksal die de bal bij Ricky Vroon bracht, een beter lot verdiend. Maar uitblinkend doelman Robin van Wijk kon met geweldige redding een doelpunt voorkomen. Net voor rust opnieuw een redding met de vingertoppen van Robin v Wijk op een vliegend schot van Henri Versteeg. Op slag van rust verscheen Niels Nieuwesteeg alleen voor Dennis Mijdam, die met gevaar voor eigen leven redding kon brengen.

Vanaf de aftrap van de tweede helft zette GRC veel druk op de achterhoede van Almkerk om zo snel mogelijk de aan sluiting treffer te forceren en kon Almkerk met lange trappen naar voren alleen maar counteren. Er was maar een ploeg die wilde voetballen en dat was GRC 14.

Na twee minuten had GRC 14 een strafschop moeten krijgen toen Michael v d Oever met een zwieper tegen de grond werd gewerkt. Maar het lijkt erop alsof scheidsrechters geen strafschop tegen de thuisclub durven te geven, want een kwartier later wuifde de matig leidende scheidsrechter Kalmar uit Vuren voor de tweede keer een duw in de rug van Wilco van Oord weg alsof er niets was gebeurd.

Bij een counter kopte Jelle Stalenhoef in de handen van Dennis Mijdam. Na een uur belandde een knal van Michael v d Oever op het lichaam van Robin v Wijk die daarbij zeker een twintig centimeter over de doellijn was. Opnieuw werd dit niet door de scheidsrechter en zijn assistent de heer Klerks gezien. GRC bleef aanvallen en een schot van Wilco v Rossum ging net over. Vijf minuten later kreeg Rick Boons in één aanval  twee dotten van kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Eerst schoot hij op de paal en daarna kon Dennis Mijdam redding brengen en gelijk daarop volgde de reeds eerder genoemde duw in de rug bij Wilco v Oord.

GRC 14 wilde zich met een kwartier te gaan nog steeds niet gewonnen geven. Een fantastische redding van Robin v Wijk op een schot van Henri Versteeg en een te slap ingeschoten bal van Maba voorkwamen een doelpunt van GRC. De laatste vijf minuten kon Almkerk nog wel wat terug omdat heel GRC oprukte naar voren. Zo verdwenen schoten van Niels Nieuwesteeg en Michael Klop in de handen van Dennis Mijdam en verdwenen schoten van Sjoerd Boons en Rick Boons naast het doel. Uiteindelijk werd het in de 90ste ook nog 3-0 toen Almkerk vrij kon oprukken bij een counter omdat heel GRC op de Almkerk helft stond en was het voor Pascal Ippel een koud kunstje om Mijdam te passeren.

Opnieuw dus geen punten op vreemde bodem. Volgende week is eer geen competitie en wordt er voor de beker gespeeld uit tegen Woudrichem.