Bat, J. de

Onbekend

GRC 14 incasseert fikse nederlaag bij VVGZ

GRC 14 moest in Zwijndrecht diep buigen voor VVGZ. Op alle fronten was VVGZ beter als GRC 14.Fysiek sterker, snellere balbehandeling, beter veldspel en veel te veel vrijheid op de flanken en diverse spelers die onder hun kunnen speelden.

Vooral voor rust was VVGZ duidelijk de betere ploeg en was te zien dat GRC een moeilijke middag zou krijgen tegen dit fysiek sterke team. Het eerste schot van de beste man van het veld, Jasper Huisman, ging nog naast. Een vrije trap van diezelfde Huisman werd door Wouter Swart over gekopt. Na ruim een kwartier het eerste schot van GRC welk door Michael v d Oever over het doel werd geschoten.

Even later een goede aanval via Maba die ten onrechte werd afgefloten wegens buitenspel. Uit de vrije trap kon Djim Kammerman de 1-0 scoren. Nauwelijks een minuut later kreeg Jasper Huisman wel erg veel ruimte op links, maar schoot hij gelukkig voor GRC naast. Bij een vrije trap van Wesley v d Oever kon Henri Versteeg net niet bij de bal en verdween de bal net naast.

Op het half uur mocht VVGZ een corner vanaf rechts nemen en werd  bij de voorste paal Wouter Swart niet gedekt en kon hij simpel de 2-0 op het bord brengen. Vijf minuten later een vrije trap van Ricky Vroon die vanaf randje zestien hoog over ging en een vrije trap van  Wesley v d Oever verdween in de handen van keeper Maarten Vintges. Op slag van rust opnieuw een enorme kans voor Nick de Vey welke echter naast ging.

Na rust zag het er in de beginfase naar uit dat GRC wat meer in hun spel kwamen. Maar toch waren de eerste kansen weer voor  VVGZ. Een schot van Nick de Vey werd door Dennis Mijdam onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant ging een schot van Samed Köksal via een tegenstander over. Even later een enorme kans voor VVGZ toen Ricky Vroon te kort terug speelde op Marco Strik en Nick Weers vrij op doel af kon stevenen,maar naast schoot.

Een goed schot van Samed Köksal smoorde in een muur van spelers en na goed doorgaan van Henri Versteeg kon de keeper nog net op tijd ingrijpen bij zijn voorzet. Even later een prima aanval over rechts en kwam de bal niet goed terecht voor Samed om een goed schot af te leveren. Twee minuten later wachtte Henri Versteeg wat te lang om uit te halen, waarbij hij echter ook te weinig ruimte kreeg.

In de 66ste minuut viel het doek definitief voor GRC toen Wilco v Oord balverlies leed en rechtsback Mike Roodborst vrij op doel af kon stomen en Dennis Mijdam kansloos liet 3-0.Met nog een kwartier te gaan speelde Jasper Huisman de verdediging van GRC wel erg gemakkelijk uit en gaf hij Nick de Veij de bal op een presenteer blaadje om de 4-0 binnen te schieten. Even later werd het ook nog bijna 5-0 toen Wesley v d Oever de bal verkeerd terug speelde en Jasper Huisman er als de kippen bij was om Dennis Mijdam te omspelen, welke echter in tweede instantie alsnog redding kon brengen en tenslotte schoot Djim Kammerman een vrije trap door de muur op de paal.

Zo was de eerste nederlaag in de eerste klasse een feit en wacht volgende week opnieuw een moeilijke uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht en hopen we dat een ieder dan beter bij de les zal zijn. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur.