Mannen zaterdag, 1, 1e klasse/2e klasse 4 nacompetitie

24 mei 2016 19:00

Wattel, B.

Onbekend

GRC 14 won dinsdagavond ook het tweede duel met FC Axel.Maar het liep niet zo gesmeerd als afgelopen zaterdag toen FC Axel totaal van de mat werd gespeeld.Dit keer boden de gasten veel meer tegenstand.De lange busreis speelde GRC zo leek het parten en het heerlijke diner vooraf in Axel zat leek het nog zwaar op de maag.

Voor rust speelde GRC zeer matig en was Axel wel wat beter.Het bleef alleen maar met wat schoten op doel.Echte kansen ontstonden er niet.Ook FC Axel probeerde het met schoten op doel Dennis Mijdam te verrassen.Na vijf minuten moest Mijdam voor het eerst optreden bij een kopbal van Dennis v d Broeke en gingen schoten van W.Boeije en Niek de Meijer over het doel.

Door een verkeerde terugspeelbal van Dennis v d Broeke en was het wippertje van Maba net te laag om keeper Mitchell Braafhart te verrassen.FC Axel kreeg wel wat meer kansen maar ging hier slordig mee om.Schoten van Bart Rijckaert en Maik de Wolf gingen naast .Maar na ruim een half uur was het dan wel raak toen een dieptepass belandde bij Marco Plasschaert en de GRC verdediging aarzelde en hij de 1-0 op het bord kon brengen.Hierna  bleef het tot aan de rust bij schoten op doel over en weer.

Na rust toen het eten beter verteerd was wilde GRC snel zaken doen en dit lukte dan ook vrij snel.Eerst werd een voorzet van Michael v d Oever nog door Maarten Lievaart naast gekopt.Hierna besliste GRC binnen twee minuten de wedstrijd.GRC kreeg twee corners te nemen en bij de tweede  van Ricky Vroon torende Wilco v Oord hoog boven iedereen uit en scoorde hij met het hoofd de 1-1.Nog geen twee minuten later werd het zelfs 1-2 toen Wesley v d Oever de bal aflag op broer Michael die Maba de kans schonk om de bal binnen te tikken.Hiermee was tevens het verzet van FC Axel gebroken en bloedde de wedstrijd een beetje dood.

GRC bleef de betere ploeg al was het allemaal niet groots vergeleken met de eerste wedstrijd.Het bleef net als voor rust met wat schoten op doel.Een goede vrije trap van Wesley v d Oever werd uitstekend gestopt door de keeper en onderschepte hij een voorzet van Lars Verwijst alvorens Maarten Lievaart kon inkoppen.Ook FC Axel liet het bij schoten op doel die meestal hoog over gingen of door Dennis Mijdam onschadelijk werden gemaakt.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Wattel uit Serooskerke was iedereen blij dat de wedstrijd er op zat en was het behalen van de volgende ronde een feit en kan GRC 14 zich gaan opmaken voor de wedstrijd van a.s.zaterdag in Bruinisse tegen eerste klasser Bruse Boys.Dit zal zeker geen gemakkelijke opgave worden.Zij wonnen dinsdag met 4-0 van FC Dauwendaele.
GRC 14 speelde dinsdag zonder de geblesseerde Wilco v Rossem die werd vervangen door de 17 jarige Alex Kant die uitstekend debuteerde.

Zaterdag beging de wedstrijd in Bruinisse om 14.30 uur.Er zal dan opnieuw een supportersbus rijden waar U zich nog voor kunt opgeven.De bus vertrekt om 11.45 uur vanaf sportpark Almbos.