Mannen zaterdag, 1, 1e klasse/2e klasse 4 nacompetitie

21 mei 2016 17:00

Collé, R.J.

Onbekend

GRC 14 heeft zaterdag een grote stap gezet om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie door tegen stander FC Axel met een 5-0 nederlaag richting Zeeland te sturen.GRC speelde zijn beste wedstrijd van dit seizoen en domineerde de hele wedstrijd en bleef geconcentreed voetballen.

Het eerste kwartier was het voornamelijk elkaar aftasten en was het erg saai.Hierna kwam de wedstrijd pas echt op gang.Eerst stopte de keeper met de voet een schot van Samed Köksal en even later kon Wilco v Oord net niet met zijn hoofd bij de bal uit een vrije trap van Wesley v d Oever.Een schot van Michael v d Oever ging over het doel en redde de keeper bij een kopbal van Maarten Lievaart en bracht de keeper redding door een voorzet van Michael v d Oever te onderscheppen alvorens Maarten Lievaart gevaarlijk kon worden.

Tien minuten voor rust kwam dan toch het dik verdiende doelpunt toen een steekbal van Wilco v Rossem op Lars Verwijst die de de bal panklaar op het hoofd van Maarten Lievaart deponeerde en de 1-0 een feit was.GRC 14 ging op zoek naar meer en dit had vier minuten voor rust ook moeten gebeuren toen Pascal Smits een prachtige pass verstuurde naar Michael v d Oever die vrij kon doorlopen naar doel,maar helaas voorlangs schoot.FC Axel kon hier weinig tegenover stellen.Een kopbal van Bart Rijckaert ging naast en een schot van Niek de Meijer verdween in de handen van Dennis Mijdam.

Vanaf de aftrap van de tweede helft ging GRC 14 op zoek naar meer.Zo verdween een schot van Wesley v d Oever naast en werd een schot van Maarten Lievaart geblokt.Maar na een klein uur kwam dan eindelijk de zo fel begeerde tweede goal toen een uitstekende voorzet van Michael v d Oever door Wilco v Rossem ineens op de pantoffel werd genomen en met links de 2-0 binnen schoot.Twee minuten later een schot van Ricky Vroon wat rakelings naast ging.Een hakbal van Samed Köksal op Lars Verwijst werd door keeper Mitchell Braafhart goed gestopt.Aan de andere kant moest Dennis Mijdam zich strekken door een voorzet van rechts over het doel te tikken.

FC Axel kon zich niet aan de druk van GRC ontworstelen en moest de aanvalsdrift van GRC zien te overleven.Eerst lukte dit nog wel omdat Maarten Lievaart eerst de bal over het doel wipte en een vrije trap van Ricky Vroon door Michael v dOever in de handen van de keeper werd geschoten.Dan een rusch van Maba over links die de bal goed voorgaf  en Lars Verwijst de bal bewust voorbij liet gaan en de keeper kon ingrijpen alvorens een GRC aanvaller kon inschieten.Een prachtige voorzet werd nog door Wilco v Oord in het zijnet gekopt,en werd een voorzet van Wilco v Rossem uitstekend ingekopt door Pascal Smits ,die echter werd gered door de keeper.

Maar dit alles was echter uitstel van excecutie,want tien minuten voor tijd was het Michael v d Oever die uit een onmogelijke hoek met de buitenkank van de schoen de 3-0 kon scoren.Toch had GRC 14 acht minuten voor tijd het geluk aan haar zijde toen bij een van de weinge aanvallen van FC Axel de bal uit het niets op de paal belandde.

Zes minuten voor het einde moest FC Axel dan definitief capituleren toen Wesley v d Oever vanaf de eigen helft opstoomde naar de achterlijn en broer Michael op maat bediende die beheerst de 4-0 kon binnen werken.FC Axel probeerde nog wel wat terug te doen,maar verder dan twee schoten van Niek de Meijer,die beide door Dennis Mijdam onschadelijk werden gemaakt,kwam het niet.Vlak voordat de uitstekend leidende scheidsrechter Collé uit Leerdam voor het einde floot was het Pascal Smits die een voorzet van Michael v d Oever achter keeper Braafhart kopte 5-0.

Door deze fantastische overwinning van een geweldig spelend GRC 14 kan er dinsdag a.s.met veel vertrouwen worden afgereisd naar Axel al zal de tegenstander niet onderschat moeten worden en is het behalen van de tweede ronde wel erg dicht bij.Deze wedstrijd begint om 19.00 uur en er is nog plaats in de bus die om 14.30 uur vertrekt vanaf sportpark Almbos.