25 januari 2020 14:30

F.A. (Freek) van Herk

Onbekend

GRC 14 komt slecht uit de winterstop

GRC 14 is de eerste wedstrijd in 2020 slecht begonnen door thuis met 1-2 te verliezen van Almkerk. De eerste helft ging gelijk op en wisten beide teams weinig kansen te scheppen. Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, waar uiteindelijk de minst slechte ploeg na rust de wedstrijd besliste.

Het eerste wapenfeit was een vrije trap van Steven Molenschot die door Pieter Muilwijk eenvoudig kon worden gepakt en een minuut later verdween een schot van Michael v d Oever op aangeven van broer Wesley naast het doel. Vijf minuten later schoot Bart Dirven een vrije trap in de GRC muur.

Na een klein kwartier mocht Ricky Vroon vanaf de rechter kant een corner nemen die door de Almkerk verdediging uit de doelmond kon worden gewerkt. Echte scoringskansen deden er aan beide zijde niet voor. Het bleef bij vrije trappen die simpel onschadelijk konden worden gemaakt.Zo verdween een vrije trap van Jelle Stalenhoef in de handen van Pieter Muilwijk en was een schot van Ous Traoré veel te slap.

Een voorzet van Michael v d Oever kon nog net tot corner worden verwerkt. Een schot en een vrije trap van Bart Dirven leverde eveneens niets op Zo bleef het bij rust 0-0 in een teleurstellende eerste helft.

Na rust kwamen beide teams feller uit de startblokken en dit leverde na drie minuten spelen al gelijk twee doelpunten op. In de 46ste minuut opende Almkerk de score toen Jonathan van Eerd een voorzet van rechts binnen kopte 0-1. Nauwelijks twee minuten later was het al weer gelijk toen Samed Köksal zich goed vrij speelde en beheerst de 1-1 kon binnen werken.

Een schot van de teleurstellende Ous Traoré verdween naast het doel en uit een corner kon een inzet van Henri Versteeg  nog net tot een nieuwe corner worden ver werkt. Na ruim een uur in een wir war van spelers kon GRC de bal niet goed wegwerken en was het opnieuw Jonathan van Eerd die Almkerk aan een voorsprong hielp 1-2.

GRC moest dus alles op alles zetten om nog een puntje uit het vuur te slepen. Na een goede aanval verdween een schot van Samed Köksal naast evenals twee schoten van Michael v d Oever. In blessuretijd kon doelman Maikel Korebrits een vrije trap van Wesley v d Oever nog simpel onschadelijk maken en kon Almkerk na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Freek van Herk de drie punten bij schrijven en hiermee GRC op de ranglijst passeren en dit was zeker niet onverdiend.

Volgende week moet GRC 14 op bezoek bij Heerjansdam en zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om een goed resultaat te behalen.