2 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 duidelijk een maatje te klein tegen Sliedrecht

GRC 14 kreeg zaterdag een flinke draai om de oren van een veel beter Sliedrecht. Voor rust konden zij nog stand houden al speelde de wedstrijd zich voor 80% af op de helft van GRC. Maar Sliedrecht kon ook maar kansen creëren, en GRC kon eigenlijk alleen maar tegenhouden.

Toch was de eerste mogelijkheid er voor GRC, maar Max Opsteeg kon de bal niet goed onder controle krijgen en zag de bal dan ook naast het doel verdwijnen. Na een kleine tien minuten kwam GRC goed weg na een foutje van Pieter Muilwijk die in tweede instantie wel kon ingrijpen.

Iets over de helft van voor de rust verdween een schot van Coen van der Waal in de handen van Pieter Muilwijk en twee minuten barste een vrije trap van Marciano Simonis op de vuisten van Muilwijk uiteen. Na een half uur was er een kans van uitblinker Furtado Fortes welk voorlangs verdween  en twee minuten later schoot diezelfde Fortes voor open doel over.

In de tweede helft leek het erop dat GRC wat meer op de helft van Sliedrecht wilde spelen al kwam GRC in de eerste minuut al goed weg toen Pieter Muilwijk onder de bal door liep, maar de bal gelukkig voorlangs over de achterlijn verdween.

Acht minuten na rust kwam GRC dan toch op achterstand door een schitterend doelpunt van Furtado Fortes die vanaf de linkerkant de bal in de rechter kruising liet verdwijnen 1-0. Vier minuten later had het toch zomaar gelijk kunnen worden toen Wilco van Rossem de ingevallen Ous Traoré weg stuurde en doelman Mathijs Donatz nog net met de voet redding kon brengen.

Tien minuten schoot diezelfde Ous voorlangs en een schot van Marciano Simonis verdween naast het doel van Muilwijk. Met nog een kwartier te gaan scoorde Sliedrecht de 2-0 toen uit een corner Dennis Verhoef raak kopte. Vanaf dat moment was de wedstrijd gestreden.

In de laatste tien minuten scoorde Sliedrecht nog drie keer. Eerst was het Chris Boom die een corner van links geheel vrijstaand kon binnen koppen 3-0. Vijf minuten later maakte Quincy Bartens er uit een voorzet van rechts er 4-0 van  en weer een minuut later scoorde diezelfde Bartens ook nog de 5-0. Tot slot verdween een vrije trap van Marciano Simonis naast het doel.

Al met al een verdiende nederlaag tegen een op alle fronten beter Sliedrecht en zal er volgende week gewonnen moeten worden van Terneuzense Boys om het gat met hen te vergroten tot vijf punten. Bij verlies gaan zij over GRC 14 heen en staat GRC 14 weer op twaalfde plaats.