1e klasse C

30 november 2019 14:30

Onbekend

Broodnodige overwinning van GRC 14

GRC 14 behaalde zaterdag een zeer welkome overwinning op LRC uit Leerdam. Voor rust hadden de gasten het betere van het spel maar konden geen grote kansen creëren en hadden ook een licht overwicht. Maar na rust speelde GRC 14 met veel inzet en moest LRC bij tijd en wijlen soms ver terug en raakte daarbij menigmaal in paniek.

Het duurde ruim een kwartier voordat GRC pas echt voor het doel van Mark van Ingen enigszins gevaarlijk kon worden. Na vier minuten ging het eerste schot van LRC door Maikel van de Water ruim over, evenals de kopbal van Rogier Gerritsen.

Zoals gezegd na ruim een kwartier het eerste gevaar van GRC toen een corner van Michael v d Oever door Carlo Versteeg via de handen van de keeper over het doel verdween. Na ruim twintig minuten kon Pieter Muilwijk een schot van Ricardo Papilaja  pas in tweede instantie onder controle krijgen. Een minuut later miste Rogier Gerritsen voor open doel door uit een corner de bal over te schieten.

Even later een schot van Maikel v d Water wat hoog over ging en een schot van Axel van Kordelaar  dat rakelings naast ging. Diezelfde van Kordelaar schoot even later via een GRC voet opnieuw naast het doel. Zes minuten voor rust was er een vrije kans voor Ous Traoré, echter ook zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de paal. Drie minuten voor rust kwam GRC eigenlijk wel een beetje tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong toen Rick Ruitenberg uit een corner van Michael v d Oever raak kopte.

Na rust schakelde GRC nog een tandje bij en werkte verschrikkelijk hard om de voorsprong te behouden. Alleen in de beginfase kwam LRC wat meer opzetten en probeerde met afstandschoten Pieter Muilwijk te verrassen. Eerst kopte Rogier Gerritsen uit een corner naast en ging het schot van Axel van Kordelaar over. Aan de ander kant had het schot van Wilco van Rossem een beter lot verdiend, maar  verdween rakelings naast het doel.

Na een scrimmage voor het GRC doel was het uiteindelijk Ferry Meijdam die de bal achter Muilwijk kon werken 1-1. Na ruim een uur werd een inzet van Michael v d Oever door een verdediger van de lijn gehaald. Met nog een kwartier te gaan  bracht Rick Ruitenberg redding op een inzet van Ferry Meijdam en verdween even later een kopbal van diezelfde Meijdam uit een corner naast.

Tien minuten voor tijd moest Wesley v d Oever op de doellijn redding brengen bij een schot van Yassine El hanoudi. Acht minuten voor tijd gaf de net ingevallen Ricky Vroon een voorzet die door Marco Strik feilloos werd binnen gekopt 2-1. LRC probeerde nog wel de bakens te verzetten maar verder dan een schot van Ricardo Papilaja , welk echter over ging, kwam het niet.

GRC 14 behaalde hiermee een zeer nuttige overwinning door hard werken en meer greep op het middenveld dan vorige week, al was het voetbal nog niet hoogstaand. Door met z’n allen er voor te knokken is dit een uitstekend resultaat en kan volgende week met meer vertrouwen afgereisd worden naar koploper Kloetinge welke wedstrijd overigens al om 14.00 uur zal beginnen.