1e klasse C

26 oktober 2019 14:30

Onbekend

GRC 14 speelt thuis gelijk tegen SVL

GRC speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen SVL uit Langbroek welke bij aanvang van de wedstrijd op de derde plaats stond. Met deze stand konden beide ploegen tevreden zijn. Beide teams speelde zeker geen  hoogstaand voetbal. SVL had het iets betere spel en kreeg veel corners te nemen in de eerste helft.

Toch was er de eerste mogelijkheid voor GRC .Max Opsteeg werd in de tweede minuut door doelman Gerwin Loef neergehaald, maar de overigens goed fluitende scheidsrechter Sjaak de Wild uit Meerkerk zag hierin geen strafschop.

Het eerste schot van Jens van Doorn namens SVL werd goed door Pieter Muilwijk gestopt. Na ruim twintig minuten protesteerde alle wat SVL was omdat er volgens hen hands was gemaakt, maar ook ditmaal wilde de Wild hier niets van weten. Even later werd een voorzet van Jens van Doorn door Dennis van Es nog net tot corner gekopt. Uit de corner werd het schot van Jorrit Fiegen door een GRC verdediger van de lijn gehaald.

In de 27ste minuut ging de bal wel op de stip toen Michael van den Oever door de SVL doelman onderuit werd gehaald die hiervoor geel kreeg. Max Opsteeg ging achter de bal staan om de strafschop te nemen en doelman Gerwin Loef stopte de strafschop. Maar de scheidsrechter liet echter de strafschop overnemen omdat hij niet  op de lijn was blijven staan. Hiervoor had hij echter volgens de regels opnieuw geel moeten krijgen. Opnieuw ging Max achter de bal staan en ditmaal schoot hij hem wel feilloos binnen 1-0.

Na ruim een half uur pakte Pieter Muilwijk een schot van Ali Alkan opnieuw goed. Twee minuten later een ernstige botsing tussen de keeper en Michael v d Oever, waarbij laatst genoemde roerloos bleef liggen. Per brancard moest hij het veld verlaten en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Op slag van rust  werd een schot van Walter Cremers nog uitstekend door Pieter Muilwijk gestopt.

Na rust was er van beide kanten weinig goeds meer te melden. SVL was naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Vijf minuten na rust kopte Ali Alkan een voorzet van Jens van Doorn naast. Na een uur moest Jorrit Fiegen zijn tweede gele kaart in ontvangst nemen en met rood vertrekken. En zoals zo dikwijls werd SVL hierdoor sterker en dit resulteerde dan ook in de 69ste minuut tot de gelijkmaker toen Rik van Leeuwen uit een voorzet van links kon scoren 1-1 , al was volgens velen de bal eerst de achterlijn gepasseerd. Overigens was er geen vlag signaal en werd het doelpunt goed gekeurd.

Twee minuten na de gelijkmaker was er opnieuw een grote kans voor de gasten, maar voor open doel schoot Alex van Eem gelukkig voor GRC over. In blessure tijd kreeg ook SVL nog een tweede rode kaart na hevig protesteren van Ali Alkan. Al met al een terechte eindstand in een matige wedstrijd van beide kanten.