1e klasse C

15 februari 2020 14:45

Onbekend

Nivo Sparta overklast GRC 14

GRC 14 werd zaterdag volledig weg gespeeld door Nivo Sparta. Op alle fronten was Nivo Sparta beter en de 6-0 eindstand was zeker niet geflatteerd . De thuis wedstrijd wist GRC 14 vorig jaar nog met 5-0 te winnen, maar in Zaltbommel moest GRC 14 diep door het stof tegen een goed spelend Nivo Sparta. Eigenlijk was de wedstrijd al na een kwartier gespeeld. Een klein excuus dat GRC 14 kan hebben is dat het zaterdag vier vaste basis spelers wegens blessuren en een schorsing moest missen.

Na acht minuten keek GRC al tegen een achterstand aan toen een voorzet van rechts door Frenkie Schaap kon worden binnen gelopen 1-0. Drie minuten later had het zomaar 2-0 kunnen worden toen een voorzet van Nikbakht door Frenkie Schaap naast werd geschoten en een minuut later kon Thijn van der Velden nog net uit een corner de bal voor de aanstormende Bart Goesten onderscheppen.

Weer een minuut later werd het dan toch 2-0 uit een corner van Nikbakht die door opnieuw Frenkie Schaap keiharde werd binnen geschoten en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. GRC 14 waas vanaf dat moment niet in staat om ook maar enig weerstand te bieden. Nivo Sparta bleef de aanvallende ploeg die niets weggaf en op zoek bleef naar de volgende treffer.

Lang hoefde zij daar niet op te wachten. Eerst was het nog Nikbakht die een vrije trap over schoot, maar even later werd het toch 3-0 door Christiaan Perrier die met een omhaal uit een voorzet van rechts kon scoren. Het had voor rust zomaar nog meer kunnen worden. Een kopbal van Christiaan Perrier werd nog van de lijn gehaald. Het enige wapenfeit van GRC 14 was een corner van Ricky Vroon die door Rick Ruijtenberg net naast werd geschoten.

In de tweede helft werd het van GRC zijde zeker niet beter en kon Nivo Sparta net als voor rust opnieuw drie keer scoren en daar kon GRC zeker niet ontevreden mee zijn. Na een klein kwartier kon Pieter Muilwijk ternauwernood met de voet redding brengen bij een schot van Nikbakht en verdween een  schot van diezelfde Nikbakht op de lat.

Een schot van Roan van der Zalm ging nog rakelings naast, maar een vijftal minuten later was het alweer raak toen de ingevallen Daan Schreuders die zo vrij als een vogeltje stond kon binnen schieten 4-0.  GRC mocht bij deze stand zeker nog niet klagen. Een schot van Yri Schalkx kon door Pieter Muilwijk nog met de vuisten tot corner worden verwerkt en ging een schot van Daan Schreuders voorlangs en moest Wilco van Oord nog een bal van de lijn halen.

Zes minuten voor het einde werd Carlo Versteeg simpel uit gespeeld door Erik van Beekveld en lag nummer vijf achter Pieter Muilwijk. Een kansje van invaller Luc van Hemert verdween net over het doel. In minuut 45 werd het tenslotte ook nog 6-0 door Frenkie Schaap die hiermee zijn hattrick voltooide.

Door dit resultaat is GRC 14 gezakt naar plaats elf met slecht twee punten  voorsprong op WNC die plaats twaalf bezetten, welke plaats aan het eind van de competitie nacompetitie betekent voor behoud in de eerste klasse. Twee weken word er niet gespeeld en treft GRC 14 op 7 maart WNC die dan gewonnen zal moeten worden, want bij verlies dan zakt GRC al naar plaats twaalf.