1e klasse C

16 maart 2019 14:30

Onbekend

Ongeinspireerd GRC 14 verliest opnieuw

GRC 14 verloor zaterdag opnieuw met 1-0. Ditmaal was Geinoord de tegenstander die één plaats onder GRC staat. Voor rust was de thuisclub de betere ploeg en na rust speelde GRC wel wat beter, maar was het van beide kanten het aanzien niet waard. Het leek er op alsof GRC zich nu al heeft neergelegd dat zij nacompetitie gaan spelen. Maar om dit te halen zal er toch uit een ander vaatje moeten worden getapt, anders is rechtstreekse degradatie ook nog niet uitgesloten. Slechts een drietal spelers die vandaag een voldoende haalde.

Het eerste schot van Geinoord op doel was er na twee minuten van Robin Janssen welk naast het doel van Dennis Mijdam verdween. Uit een vrije trap van Ricky Vroon kopte Thijn van der Velden net naast en kon doelman Pascal Florie een schot van Dennis Mijdam nog ternauwernood keren. Uit een goede aanval over rechts kon de keeper een voorzet van Tjeerd Bron onderscheppen.

Twee gevaarlijke corners van Geinoord konden nog net erger voorkomen en kon Mijdam op tijd ingrijpen op een schot van Robin Kuijer. Maar na ruim een kwartier was het wel raak toen een lange bal van achter uit door Elvin Hardeveld werd op gepikt en zijn schot voor Mijdam te machtig was 1-0. Nauwelijks een minuut later opnieuw een snelle counter, maar het schot van Robin Janssen ging net over.

Na een klein half uur kopte Thijn van der Velden een corner van Wesley van den Oever net naast. Even later een prachtige redding van Mijdam op een schot van Elvin Hardeman. Tegen de rust aan werd een kopbal van Dennis van Es door de keeper gepakt en even later was er een aardige kans voor diezelfde van Es op aangeven van Michael van den Oever.

Na rust ging het wel wat beter dan voor rust al zat er nog steeds weinig geloof in voor een beter resultaat. Veel balverlies en slechte passes waren aan de orde van de dag. Een gevaarlijke corner van Ricky Vroon kon nog net door de keeper over de lat worden getikt. Drie minuten later uit een voorzet van Samed Köksal schoot Dennis van Es de bal te slap in en leverde dus niets op. Aan de andere ging een schot van Elvin Hardeman over het doel van Mijdam. Schoten van Samed Köksal en Michael van den Oever gingen over en naast.

De grootste kans was er voor de thuisploeg. Joey Hirdes wipte de bal echter over het doel. Met nog een kleine twintig minuten te spelen verdween een schot van Ricky Vroon net naast het doel. Vijf minuten later kon Ousmane Traoré voor het eerst zich vrij spelen, maar zijn inzet belandde tegen de keeper en uit de corner van Wesley van den Oever redde de keeper de ingekopte bal van Dennis van Es. Scheidsrechter Richard van de Rest was zaterdag de beste man van het veld.

Door dit resultaat is het gat met clubs boven GRC op de ranglijst alleen maar groter geworden omdat WNC won en VVGZ knap gelijk speelde tegen de koploper en de clubs onder GRC beide de volle winst behaalde. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd tegen Oranje Wit, waar thuis nog met 6-3 van werd gewonnen. Maar als GRC zo blijft spelen kan die uitslag wel eens andersom uitpakken